sâmbătă, 23 noiembrie 2013

Dosar de presa: Bursele si subventia pentru camine si cantine vor creste cu 10 la suta


De anul viitor, fondul de burse si subventia pentru camine si cantine vor creste cu 10 la suta. O contributie majora in acest sens a avut deputatul Sorin Iacoban, dar si cele doua intalniri avute de liderii Uniunii Nationale a Studentilor din Romania (UNSR), la Iasi, cu ministrul delegat pentru Invatamant Superior, Mihnea Costoiu.

 "Astazi (ieri - n.r.) in urma discutiilor derulate in cadrul comisiilor parlamentare reunite din Senat si Camerei Deputatilor, pentru Invatamant, Stiinta, Tineret si Sport s-a aprobat ca din anul 2014, sa creasca cu 10 la suta subventia pentru camine-cantine destinate studentilor, dar si fondul de burse alocate universitatilor. In functie de deciziile fiecarei institutii de invatamant superior, se va decide si cu cat va creste concret bursa unui student. Desigur, poate ar fi fost necesar sa se aloce mai multi bani, dar e un inceput.

 Dupa atatia ani in care nu s-a facut nimic, am demarat un amplu proces in acest sens si pe viitor, sumele vor mai creste. De asemenea, vor fi alocate fonduri importante si pentru dezvoltarea caminelor. Mai mult, tot in sedinta reunita, a fost aprobat si bugetul pentru Ministerul Educatiei Nationale.

 A contribuit foarte mult in luarea acestor decizii si efortul pe care l-am depus in ultimul an pe aceasta tema, dar si cele doua intalniri pe care le-a avut ministrul Mihnea Costoiu, om ce cunoaste foarte bine invatamantul deoarece a fost rector al Politehnicii Bucuresti, cu liderii UNSR la Iasi, in Campusul Studentesc al Universitatii Tehnice Gheorghe Asachi", a declarat Iacoban, deputat PSD si fostul coordonator al Directiei Servicii Studentesti (DSS) de la Universitatea Tehnica (UTI) Iasi. 

Sursa: bzi.ro

Niciun comentariu: