miercuri, 27 noiembrie 2013

Bucuresti: Premierul Chinei la Parlamentul Romaniei



China alege Romania ca un pilon important pentru cooperarea cu Europa Centrala si de Est si pentru cooperarea cu Uniunea Europeana, a afirmat premierul chinez Li Keqiang, care a sustinut astazi un discurs in Parlamentul Romaniei.

Oficialul chinez a precizat ca autoritatile de la Beijing incurajeaza institutiile financiare din China sa acorde sprijin pentru dezvoltarea cooperarii cu Romania.

In discursul sau, premierul a sustinut ca nu uita sprijinul acordat de tara noastra Chinei in anii '50 si ca apreciaza si sustine prietenia traditionala dintre cele doua state.

In plan economic, China si Romania au economii cu avantaje complementare, a afirmat premierul. China a devenit deja cel mai mare partener economic al Romaniei din Asia.

Acesta a vorbit de asemenea si despre aprofundarea increderii politice dintre cele doua tari care au din ce in ce mai mare nevoie sa porneasca de la interese pe termen lung.

A sustinut promovarea schimburilor la nivel inalt in toate sectoarele prin cooperare, precum si prin extinderea comertului bilateral si a cooperarii industriale.
Intr-o maniera mult mai personala, premierul a declarat cu harisma ca simte ca nu a plecat de acasa, ca se simte foarte bine in Romania in conditiile in care este prima sa vizita in Europa din momentul in care a preluat functia de premier.


Niciun comentariu: