joi, 28 noiembrie 2013

Declaraţie politică, Bucureşti: Traian Băsescu, preşedintele care doreşte neapărat o Românie naufragiată




Domnule Preşedinte al Camerei Deputaţilor,
Onorat Prezidiu,
Dragi colegi,


        Cu îngădiunţa dumneavoastră am să vă prezint declaraţia politică intitulată :
       
Traian Băsescu, preşedintele care doreşte neapărat o Românie naufragiată.

        Dragi colegi, ultimele ieşiri ale locatarului de la Palatul Cotroceni confirmă încă o dată faptul că Traian Băsescu este în pragul naufragiului şi că trage dupa el şi poporul roman care a avut îndrăzneala să îl trimită înapoi pe mare, la referendumul de demitere a domniei sale.

 După ce  a iscat un cutremur cu iz de genocid social în ţară cu proprii valeţi puşi în posturi cheie ale statului, preşedintele s-a simţit în pericol pentru că guvernul U.S.L. a hotarât să ia măsuri reparatorii vis-a-vis de măsurile guvernului condus de acesta.  

Cucul de la ora 18.30  dorind probabil să arate că nu a renunţat la obiceiurile din timpul guvernării Udrea –Băsescu-Boc, a apărut la posturile de televiziune tocmai pentru a anunţa că va trimite înapoi bugetul de stat pentru anul 2014, dacă se va păstra creşterea accizei la benzină cu 7 cenţi şi dacă se va menţine şi creşterea bugetului Ministerului Dezvoltării condus de Liviu Dragnea.

Evident că domnul Băsescu nu a analizat temeinic , la timpul potrivit, alocările bugetare enorme către acelaşi minister, dar condus de şefa “de facto” a P.D.L.-ului, Elena Udrea, însă ceea ce este nedemocratic şi scoate în evidenţă latura dictatorială a preşedintelui este dispreţul vădit faţă de dispoziţiile constituţionale. Probabil obosit nu numai de grijile ţării ci şi de reţeta cu cele 4 cuburi de gheaţă,  preşedintele s-a autopronunţat în ceea ce priveşte bugetul pentru anul 2014,  fie el şi în stadiul de proiect, fără ca Parlamentul să îsi dea votul final. 

Cu siguranţă că, înfricoşat de prezenţa delegaţiei statului chinez în Romania, considerând că aceştia doresc să îşi înceapă expansiunea spre est, tocmai către moşia preşedinţială de la Nana, oligarhul Băsescu inventează un C.S.A.T. care a durat doar 10 minute. Motivele acestei întruniri nu le-a ştiut nici măcar preşedintele, care s-a grăbit să încheie şedinţa, probabil pentru a-şi potoli setea, fiind convins că nu poate rata, sub nici o formă, întâlnirea la cel mai înalt nivel cu, de acum celebrele, 4 cuburi de gheaţă.

Probabil şcolit în acţiuni de diversiune de către organe specializate în acest sens, Traian Băsescu s-a gândit că este momentul oportun de a ieşi în mass-media, cu o declaraţie care să distragă atenţia, tocmai de la subiectul de notorietate, anume afacerile cu iz penal ale fiicei sale Ioana Băsescu.
 
Nesuportând ideea că tocmai poporul a fost acela care i-a arătat de mai multe ori cartonaşul roşu, Traian Băsescu, cu o furie patologică, s-a năpustit asupra acestuia, supărat probabil şi de faptul că poporul nu doreşte sub nici o formă să împărtăşească teza “conducătorului iubit” în ceea ce îl priveşte.

Cu alte cuvinte, Traian Băsescu a declarat că se va opune din nou indexării pensiilor, că se va opune măririi cu 10 % a salariilor profesorilor, că se va opune, necondiţionat, creşterii salariului minim pe economie la 900 de lei, că nu este de acord cu bursele pentru rezidenţi şi că nu doreşte să ducă la îndeplinire hotărârile judecătoreşti care institue drepturi de natură financiară pentru bugetari. 

Mai mult, Traian Băsescu, se arată în dezacord total cu mărirea bugetului pentru infrastructura de la nivel judeţean, cu alocările suplimentare pentru administraţiile locale, în condiţiile în care este cunoscut deja faptul că, guvernul Ponta a reuşit să absoarbă mult mai mulţi bani europeni prin diferite proiecte, proiecte care trebuie cofinanţate de statul român. În aceeaşi ordine de idei , Traian Băsescu nu doreşte obiective noi de investiţii în schimb doreşte alterarea relaţiilor cu instituţiile financiare internaţionale.

Înnebunit pur şi simplu de faptul că agenţia Standard & Poors a îmbunătăţit raiting-ul României de la stabil la pozitiv, scoţând în evidenţă faptul că guvernul Ponta a reuşit, prin politicile aplicate, o creştere semnficativă a exporturilor, o consolidare fiscală accentuată şi o stabilitate a sectorului financiar, încă locatarul de la Palatul Cotroceni nu a mai suportat ideea unui trai mai bun al populaţiei şi a ameninţat cu respingerea bugetului, dacă Guvernul nu va renunţa la creşterea accizei pentru combustibil.

Dragi colegi, locatarul de la Cotroceni a naufragiat până şi în propriile argumente! Dumnealui nu cunoaşte încă faptul că această creştere a accizei la combustibil nu s-a făcut prin legea bugetului ci s-a făcut printr-un act normativ distinct. 

Mai mult ca sigur, preşedintele, urmărind cu fidelitate liniile politicii sale, cunoaşte mult mai puţin despre legea bugetului în comparaţie cu doctrina de bază a politicilor aplicate ale P.D.L.- ului, şi mă refer aici la rochiile Dolce & Gabbana ale şefei P.D.L.-ului din timpul guvernului portocaliu, Elena Udrea, în valoare de peste 15.000 de lire sau la poşetele aceleeaşi dive, mai scumpe decât pensiile pe mai mulţi ani ale unui pensionar care a făcut sacrificii nenumărate în numele “economiei de piaţă” promovată de guvernul portocaliu.  

Ne aşteptăm la orice de la domnul preşedinte, atâta timp cat  domnia sa a declarat că: “Am fost nevoit să fac ce trebuie” sau că: “Populaţia ar trebui să fie recunoscătoare preşedintelui şi domnului Boc pentru tăierea salariilor, mărirea T.V.A.-ului, supraimpozitarea pensiilor, pentru că s-a relizat o stabilizare macro-economică”.

Nu ştim despre ce stabilizare macro-economică vorbeşte domnul Băsescu, probabil se referă la stabilizarea macro-economică reuşită în “propriile buzunare preşedinţiale şi ale acoliţilor săi” de guvernul Boc însă, este mult prea devreme ca romanii sa uite ceea ce s-a întâmplat în anul 2010, când singurele “realizări” ale primului ministru de atunci, Traian Băsescu au fost :
        -diminuarea ajutoarelor de şomaj cu 15 %;
        -reducerea salariilor bugetarilor cu 25 %;
        -reducerea pensiilor cu 15 % (măsură infirmată de Curtea Constituţională);
        -reducerea masivă a subvenţiilor;
        -majorarea T.V.A. de la 19 % la 24 %;
        -peste 200.000 de şomeri în domeniul privat ca urmare a impozitului forfetar aplicat societăţilor cu răspundere limitată;
        -zeci de mii de concedieri la stat;
        -nivel al corupţiei şi a furtului banului public fără precedent după 1989;
      -batjocurirea în public şi nerespectarea intenţionată a zeci de hotărâri judecătoreşti definitive;
        -prăbuşirea puterii de cumpărarea, a cetăţeanului.
        
 Evident cu asemenea set de măsuri, Traian Băsescu a transformat România într-un teren al experimentelor sociale cu rezultatele pe care le ştiţi deja! 

Dragi colegi, este mai mult decât evident că domnul preşedinte a obosit sub greutatea celor 4 cuburi de gheaţă! Dându-şi seama că mai sunt doar câteva luni până când va trebui să elibereze, atât locuinţa de la palatul Cotroceni cât şi scena politică românească, fiind înfricoşat de posibilul domiciliu care se arată de prin vecinătatea  centurii  de sud a Capitalei, locatarul de la Cotroceni îşi manifestă agonia politică ameninţând poporul român cu politici anti naţionale cu care ne-a obişnuit în mandatul domniei sale. 

Avem obligaţia să  reparăm nedreptăţile făcute românilor de trioul de tristă amintire Udrea-Băsescu-Boc. Dacă Băsescu a considerat că a făcut ce şi-ar fi închipuit el că trebuie să facă, noi avem datoria  să ducem la îndeplinire politicile cu raportarea la cetăţean, în care interesul cetăţeanului să conteze răfuielilor politice. 

Avem de asemenea obligaţia să menţinem pacea socială pe care am adus-o poporului roman, după 8 ani de dictatură severă “a ultimului autocrat din Europa”.


     Vă mulţumesc!

Deputat Sorin Avram IACOBAN

Colegiul 10 Iaşi

Niciun comentariu: