marți, 12 noiembrie 2013

Declaraţie politică, Bucureşti: Traian Băsescu, oligarhul fără scrupule!


Distinse domnule Preşedinte,
Onorat prezidiu,
Stimate doamne şi stimaţi domni deputaţi ! 

Cu îngăduinţa dumneavoastră astăzi vă voi prezenta declaraţia politică intitulată:



Traian Băsescu, oligarhul fără scrupule!


Rămas fără perspective politice ca urmare a rezultatelor dezastruoase ale celor două mandate ale sale ca preşedinte al ţării, dar şi ca prim-ministru „de facto” în guvernele Boc-Ungureanu, Traian Băsescu pare a se reprofila pe afaceri imobiliare, desigur prin intermediul fiicei sale, Ioana Băsescu.

 Probabil, având informaţia că piaţa imobiliară din România (valoarea de piaţă a terenurilor) va exploda în viitorul nu prea îndepărtat, preşedintele nostru s-a gândit că este loc de puţină speculă în domeniul imobiliar, achiziţionând 291 de hectare de teren în Călăraşi, cu intenţia declarată de a face acolo o livadă de piersici, cireşi şi meri. Această intenţie a fost anunţată de vara trecută, numai că, de această dată miza a fost ridicată de la 50 de hectare anunţate iniţial, la 291 de hectare. 

Consultând istoricul de business al preşedintelui, este greu să ne mai lăsăm păcăliţi de dorinţa acestuia de a investi în fructe crescute ecologic, chiar dacă este de notorietate faptul că actualul guvern încurajează, cu măsuri ferme, agricultorii în producţia de produse ecologice. Însă, de vreme ce în 2004, Oficiul Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor a deschis un dosar de cercetare penală pentru oligarhul Băsescu, acuzaţia fiind infracţiunea de spălare de bani, de asemenea  în urma unei tranzacţii imobiliare, la vremea respectivă făcută cu Cornel Căşuneanu, nu putem să nu ne gândim decât că şi în această cauză este vorba tot de o inginerie financiară băsistă. 

Actuala tranzacţie a fost intermediată de consilierul preşedintelui, domnul Adrian Rădulescu, consilier preşedinţial de la data de 1 aprilie 2013, fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii în perioada guvernului Băsescu-Udrea-Boc. Foarte grav este faptul că domnul consilier prezidenţial este plătit din bani publici pentru a-l sfătui pe preşedinte în deciziile politice pe care acesta le ia, nu pentru a-i intermedia afacerile sau a cosmetiza celebrele derapaje băsiste. În ceea ce priveşte noul „tun” imobiliar, preşedintele nu a negat tranzacţia, mai mult chiar s-a autofelicitat pentru inspiraţia de a interpune în afacere persoana fiicei sale recunoscând că, din salariul de preşedinte, nu putea obţine un credit atât de mare.

Încă de la început, era puţin probabil ca domnul Adrian Rădulescu să procedeze la un autodenunţ în mass-media din propria iniţiativă; cu siguranţă aceasta nu putea ascunde decât o manevră de manipulare din partea instituţiilor băsiste prin excelenţă, cu intenţia ascunsă de a deturna vigilenţa cetăţenilor de la un fapt mult mai periculos, o gravă imixtiune în competenţa jurisdicţională a puterii judecătoreşti. 

Beneficiind de servilismul necondiţionat al fostului procurorului şef de secţie de la D.N.A., Papici Lucian, oligarhul Băsescu l-a investit pe acesta cu efectuarea unor cercetări cu privire la situaţia terenurilor aflate în competenţa jurisdicţională ale comisiei locale de fond funciar din comuna Nana, judeţul Călăraşi, lucru pe care domnul procuror Papici l-a executat cu o celeritate mai agresivă decât rezolvarea dosarelor de corupţie pe care le instrumenta. În acest caz, nu putem să nu ne întrebăm dacă, nu cumva acelaşi procuror Papici, cu aceeaşi disponibilitate şi loialitate fanatică dovedită pentru interesele personale ale „ultimului autocrat din Europa”, a instrumentat şi dosare de poliţie politică faţă de adversarii politici ai oligarhului Băsescu?  

Valoarea cu care s-a vândut terenul în cauză a fost de 4700 euro/ hectar, fapt pentru care Ioana Băsescu a contractat un credit în valoare de 4.600.000 RON, deşi pe pagina de internet a băncii care a oferit creditul se preciza clar că suma maximă acordată în cazuri de acest gen este doar de 2.800.000 RON. 

Înţelegem, prin deducţie, că acest credit a fost folosit pentru finalizarea tranzacţiei imobiliare, însă ceea ce ne întrebăm este faptul cum de a reuşit Ioana Băsescu să contracteze un credit de o asemenea valoare de la o bancă, ca şi persoană fizică, fie ea şi notar, atâta vreme cât înteprinderile mici şi mijlocii din România nu reuşesc să contracteze credite de valoare mult mai mică, în jur de 15.000 euro, deşi au rulaje financiare apreciabile.

Am căutat şi noi o explicaţie şi explicaţia a venit tot de la Ioana Băsescu care şi-a justificat o altă tranzacţie imobiliară achitată tot prin intermediul băncilor: „Deţin un apartament pe care l-am achiziţionat în luna martie 2008 şi pe care l-am achitat prin transfer bancar. Sunt notar public, am fost avocat, am câştigat bani pentru că asta mi-e meseria.” 

Noi nu cunoaştem să se fi schimbat, între timp, registrul de meserii şi codicele de activităţi desfăşurate de persoane fizice sau persoane juridice şi să se fi introdus meseria de „producător de bani” însă, intuim foarte bine „competenţele” acestei meserii, în care s-au specializat printre alţii, cu succes, Gheorghe Falcă, Sorin Blejnar, Gheorghe Seculici, Romeo Raicu, Coriolan Pop Bruchental, Viorel Cordos, Radu Berceanu sau Mircea Banias.

Revenind la declaraţia junei preşedintelui, nu putem să nu remarcăm un alt aspect la fel de important. Pe lângă faptul că, aşa cum am mai arătat, domniţa s-a calificat în meseria de a face bani, după cum bine recunoştea, ea ne mai precizează că: „Sunt notar public, am fost avocat”. 

Doamna fostă avocat, a obţinut la proba teoretică de la examenul pentru intrarea în activitatea de notar public nota 5.70, se pare îndeajuns de mare şi care relevă foarte bune cunoştinţe teoretice, de vreme ce, în primul an de activitate, cabinetul notarial a avut venituri de peste 900.000 euro. Probabil, prinzând ceva experienţă, în anul al doilea de activitate, veniturile cabinetului au crescut cu peste 400.000 RON, odată şi cu mutarea acestuia în complexul rezidenţial Băneasa din Bucureşti. Apoi, ca notar agreat de B.R.D., prin programul prima casă, doamna notar şi-a mărit veniturile cu încă aproximativ 1.000.000 RON ! 

Dragi colegi, constat în mod legitim că pentru a câştiga aceste sume enorme în timp de criză, este nevoie să fii notar doar de nota 5.70 şi atunci mă întreb retoric: Cam câţi bani câştigă notarii de nota 10, de nota 9, de nota 8, de nota 7? Probabil milioane de euro, făcând o simplă operaţiune matematică. Cu siguranţă ştim cu toţii că acest lucru nu se întamplă. Adăugăm la cele menţionate mai sus şi faptul că acelaşi birou notarial are contracte exclusive cu fostul administrator al Hidroelectrica, Remus Borza, de pe urma cărora încasează sume cu şase zerouri. 

De asemenea, cunoaştem cu toţii celebrele „tunuri” imobiliare la care a fost părtaşă această expertă în dreptul civil şi comercial, dar nu putem să nu aducem aminte de penthouse-ul pe care l-a cumpărat în Băneasa Rezidenţial doamna notar, complex care aparţine omului de afaceri Puiu Popoviciu, la preţul fără T.V.A. de 500.000 euro, sau de casa de la Corbeanca din timpul mariajului cu solistul Bodo, având o valoare declarată de 320.000 euro. 

Toate aceste sume cu multe zerouri, au câteva elemente comune: tăticul preşedinte, magnaţi portocalii (opera tăticului), regi ai asfaltului (de asemenea opera tăticului) şi nota de 5.70, de data aceasta opera exclusivă a junei preşedintelui.

Dragi colegi, tabloul prezentat este de-a dreptul impresionant. Se pare că domnul „încă” preşedinte Traian Băsescu va avea o producţie crescută de piersici, cireşe şi mere, iar secretul nu poate fi altul decât „îngrăşământul” folosit care, nu negăm, este de calitate superioară. Nu sunteţi curioşi să aflaţi despre ce „îngrăşământ” este vorba, dacă este de producţie autohtonă sau de import? 

Dragi colegi, „îngrăşarea” conturilor oligarhului Băsescu printr-un servilism total şi umilitor este rezultatul guvernării de natură penală a portocaliilor din actuala opoziţie, timp în care, populaţia caută cu disperare prin buzunare câţiva bănuţi pentru pâinea zilnică, dar şi aceştia cu 25 % mai puţini, până când guvernul U.S.L. a stopat acest lucru. Mai sunt doar câteva luni până când primul agricultor al ţarii mai locuieste la Palatul Cotroceni. 

Deşi în ultimii ani de guvernare despotică P.D.L-istă cuvântul de ordine propagat de toate instituţiile băsiste subordonate era „Totul pentru oligarh!”,  această ţară binecuvântată de Dumnezeu merită să aibă parte de un regim politic mai bun, cinstit cu cetăţenii săi, astfel încât regimul de tristă amintire portocaliu să nu mai figureze decât în paginile de erată ale istoriei acestui popor, mult prea nedreptăţit de „ultimul autocrat din Europa”.


Vă mulţumesc!

Deputat Sorin Avram IACOBAN

Colegiul 10 Iaşi

Niciun comentariu: