joi, 31 octombrie 2013

Dosar de presa: Sorin Iacoban: "Centrul de pregatire a scrimerilor juniori ramane la Iasi"

Centrul Olimpic de pregatire a juniorilor - fete la scrima are toate sansele sa ramana la Iasi. Dupa ce presedintele Federatiei Romane de Scrima, Mihai Covaliu, si-a anuntat intentia de a muta acest centru la Brasov, deputatul PSD, Sorin Iacoban, a avut o discutie cu ministrul Tineretului si Sportului, Nicolae Banicioiu, si cu secretarul de stat Carmen Tocala.

 Dupa discutiile avute la minister, s-a decis ca acest centru de pregatire sa ramana la Iasi, in coordonarea antrenorului emerit Iulian Bituca, cel mai prolific antrenor din scrima romaneasca, cel care a descoperit zeci de sportivi de top, in frunte cu actuala generatie a Romaniei, Florin Zalomir, Tiberiu Dolniceanu, Alex Sireteanu sau Cosmin Hinceanu.

"Am avut o discutie cu ministrul Tineretului si Sportului, Nicolae Banicioiu, si cu secretarul de stat Carmen Tocala, in care le-am explicat celor doi demintari ca Iasul este o adevarata pepiniera pentru scrima romaneasca si ca acest centru de pregatire nu poate functiona decat la noi in oras. Antrenorul emerit Iulian Bituca a format generatii intregi de sportivi si era normal ca tot el sa se ocupe in continuare de pregatirea celor mai buni juniori din scrima romaneasca.

 Sa nu uitam ca majoritatea componentilor echipei nationale de acum sunt formati la Iasi, astfel ca nu trebuie sa se mai puna problema ca acest centru sa fie mutat la Brasov", a explicat deputatul PSD, Sorin Iacoban.

Continuarea pe www.bzi.ro