sâmbătă, 26 octombrie 2013

Dosar de presa: Sahul va deveni disciplina scolara optionala, promite deputatul Sorin Iacoban




Deputatul iesean Sorin Iacoban, ales luna trecuta presedinte al Federatiei Romane de Sah (FRS)a anuntat ieri la Iasi ca initiativa introducerii sahului ca disciplina scolara optionala ar putea deveni o realitate chiar mai repede decat se anticipa.

 Potrivit deputatuluI iesean, FRS este cea de-a treia federatie sportiva din Romania, ca numar de cluburi si membri, dupa cele de fotbal si tenis.



"Este o federatie importanta in cadrul careia se petrec lucruri care ar trebui sa fie mai mediatizate. Sahistii romani ne-au facut tot timpul cinste atat noua iesenilor cat si romanilor.

Sahul are acum sansa sa devina si disciplina scolara. A fost realizata prima programa de sah a carei aprobare ar trebui sa apara cam intr-o luna. Sahul ar putea deveni disciplina scolara optionala chiar incepand cu anul scolar urmator", a precizat Sorin Iacoban.
 
Sursa: Bzi.ro 


"Acest proiect necesita munca, dar ma bucur ca a demarat si ca avem sprijinul Ministerului Tineretului si Sportului, precum si al Primariei Iasi, la nivelul Municipiului. Am sustinut si voi sustine competitiile de sah la Iasi precum si in toata tara, mai ales in calitatea mea de presedinte al Federatiei Romane de Sah.

De exemplu, pe 3-4 iunie anul acesta, am avut la Bucuresti, la Academia Romana, o competitie de sah unde au participat atat academicieni, cat si jucatori de top. Alaturi de acestia a fost si Domnul Ministru Remus Pricopie.

Ca urmare a discutiilor avute atunci, suntam acum aici, demarand acest proiect prin care ne dorim sa introducem sahul in scoli ca disciplina optionala" a mai declarat deputatul Sorin Iacoban.

Un comentariu:

Andrei Taga spunea...

Nu pot decat sa ma bucur cand vad ca sahul romanesc are in sfarsit sansa unui presedinte de federatie pasionat de sport si dispus sa ajute. Toate cele bune!