joi, 31 octombrie 2013

Dosar de presa: Sorin Iacoban: "Centrul de pregatire a scrimerilor juniori ramane la Iasi"

Centrul Olimpic de pregatire a juniorilor - fete la scrima are toate sansele sa ramana la Iasi. Dupa ce presedintele Federatiei Romane de Scrima, Mihai Covaliu, si-a anuntat intentia de a muta acest centru la Brasov, deputatul PSD, Sorin Iacoban, a avut o discutie cu ministrul Tineretului si Sportului, Nicolae Banicioiu, si cu secretarul de stat Carmen Tocala.

 Dupa discutiile avute la minister, s-a decis ca acest centru de pregatire sa ramana la Iasi, in coordonarea antrenorului emerit Iulian Bituca, cel mai prolific antrenor din scrima romaneasca, cel care a descoperit zeci de sportivi de top, in frunte cu actuala generatie a Romaniei, Florin Zalomir, Tiberiu Dolniceanu, Alex Sireteanu sau Cosmin Hinceanu.

"Am avut o discutie cu ministrul Tineretului si Sportului, Nicolae Banicioiu, si cu secretarul de stat Carmen Tocala, in care le-am explicat celor doi demintari ca Iasul este o adevarata pepiniera pentru scrima romaneasca si ca acest centru de pregatire nu poate functiona decat la noi in oras. Antrenorul emerit Iulian Bituca a format generatii intregi de sportivi si era normal ca tot el sa se ocupe in continuare de pregatirea celor mai buni juniori din scrima romaneasca.

 Sa nu uitam ca majoritatea componentilor echipei nationale de acum sunt formati la Iasi, astfel ca nu trebuie sa se mai puna problema ca acest centru sa fie mutat la Brasov", a explicat deputatul PSD, Sorin Iacoban.

Continuarea pe www.bzi.ro

sâmbătă, 26 octombrie 2013

Dosar de presa: Sahul va deveni disciplina scolara optionala, promite deputatul Sorin Iacoban




Deputatul iesean Sorin Iacoban, ales luna trecuta presedinte al Federatiei Romane de Sah (FRS)a anuntat ieri la Iasi ca initiativa introducerii sahului ca disciplina scolara optionala ar putea deveni o realitate chiar mai repede decat se anticipa.

 Potrivit deputatuluI iesean, FRS este cea de-a treia federatie sportiva din Romania, ca numar de cluburi si membri, dupa cele de fotbal si tenis.



"Este o federatie importanta in cadrul careia se petrec lucruri care ar trebui sa fie mai mediatizate. Sahistii romani ne-au facut tot timpul cinste atat noua iesenilor cat si romanilor.

Sahul are acum sansa sa devina si disciplina scolara. A fost realizata prima programa de sah a carei aprobare ar trebui sa apara cam intr-o luna. Sahul ar putea deveni disciplina scolara optionala chiar incepand cu anul scolar urmator", a precizat Sorin Iacoban.
 
Sursa: Bzi.ro 


"Acest proiect necesita munca, dar ma bucur ca a demarat si ca avem sprijinul Ministerului Tineretului si Sportului, precum si al Primariei Iasi, la nivelul Municipiului. Am sustinut si voi sustine competitiile de sah la Iasi precum si in toata tara, mai ales in calitatea mea de presedinte al Federatiei Romane de Sah.

De exemplu, pe 3-4 iunie anul acesta, am avut la Bucuresti, la Academia Romana, o competitie de sah unde au participat atat academicieni, cat si jucatori de top. Alaturi de acestia a fost si Domnul Ministru Remus Pricopie.

Ca urmare a discutiilor avute atunci, suntam acum aici, demarand acest proiect prin care ne dorim sa introducem sahul in scoli ca disciplina optionala" a mai declarat deputatul Sorin Iacoban.

miercuri, 23 octombrie 2013

Dosar de presa: TeleM: Autostrada Iasi - Targu Mures

Fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, nu renunta la ideea construirii unei  autostrazi care sa lege Moldova de Transilvania.  

  Liberalul a declarat in emisiunea "Linia intai" de  la la Tele M ca autostrada Iasi-Targu  Mures ar putea fi construita cu bani  europeni, insa abia in 2022. Relu Fenechiu a mai spus ca sustine ruta de  transport de 10 ani, tocmai pentru ca aceasta  este importanta pentru dezvoltarea Moldovei.
 
In consecinta, proiectul autostrazii Iasi-Targu  Mures ar trebui sa fie o prioritate pentru toti  parlamentarii. Deputatul a mai spus ca autostrada va beneficia  de bani europeni atata timp cat a fost introdus in reteaua trans-europeana  de transport (...).

"Eu cred ca autostrada ramane in  discutii, chiar daca nu poate fi finantata cu  bani europeni, asta-i clar, cel putin in  exercitiul bugetar 2014-2020, dar exista si astea  resurse care trebui studiate, important e ca  se discuta de lucrul asta, important e ca ne  dorim sa avem o legatura clara intre Iasi  si restul tarii”, a spus Sorin Iacoban, deputat PSD" (...).

Continuarea pe: TeleM.ro

vineri, 18 octombrie 2013

Extras din ordinea de zi a Comisiei pentru Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor (8-10 octombrie)







COM (2013) 627 final -  Propunerea de Regulament al Parlamentului European şi al Consiliului de stabilire a unor măsuri privind piața unică europeană a comunicațiilor electronice și de realizare a unui continent conectat și de modificare a Directivelor 2002/20/CE, 2002/21/CE și 2002/22/CE și a Regulamentelor (CE) nr. 1211/2009 și (UE) nr. 531/2012 .

COM (2013) 542 final - Comunicarea Comisiei către Parlamentul European, Consiliu, Comitetul economic și social european și Comitetul regiunilor: Către un sector al apărării și al securității mai competitiv și mai eficient.

miercuri, 16 octombrie 2013

Dosar de presa: Sorin Iacoban: "Ursul carpatin si-a schimbat meniul: siropul de glucoza"

 
 
 
Masurile luate de autoritatile din Romania par sa nu aiba nici legatura cu realitatea, dupa cum s-a observat si recent, cand Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) a platit pentru 750 de tone de miere ambalata in recipiente de plastic de 0.250 Kg un pret de aproximativ 2.2 milioane euro, la care se adauga 32.339,74 euro cheltuieli de transport pe teritoriul Romaniei. Astfel, cu toate ca mierea autohtona este mult mai ieftina, alesii prefera sa iroseasca banul public achizitionand produse care deja exista in tara si care sunt cu mult mai bune, totul in Programul European de ajutorare cu alimente a persoanelor fara venituri sau cu venituri foarte mici, dupa cum precizeaza deputatul iesean Sorin Iacoban.

"In sfarsit suntem pe locul intai in Europa! Nu este o gluma, intr-adevar suntem lideri in Uniunea Europeana la importul de sirop de glucoza. Dupa ce, nu cu putin timp in urma, a cumparat ulei de 16 milioane de euro de la Argus si malai si zahar de 15 milioane de euro de la Rompan si Atifco, achizitii care au dus la arestarea Directorului General adjunct al APIA, Aurel Pana, pentru luare de mita inclusa in pret, APIA s-a gandit sa indulceasca traiul nevoiasilor din Romania cu sirop de glucoza importat din Bulgaria, la un pret de 13.2 lei/ kg, desi un kg de miere poliflora autentica, achizitionat din Romania, cu toate taxele incluse, ar ajunge la un pret de sub 11 lei/ kg.

Am avut curiozitatea sa ma uit pe pretul pe care il plateste APICOLA Iasi pentru produsul "miere poliflora" producatorilor si am vazut ca pentru anul 2013 pretul variaza undeva intre 8.5 si 9 lei/kg. Si uite asa este firesc sa ne intrebam de ce APIA a preferat sa achizitioneze sirop de glucoza la 13.2 lei kilogramul in detrimentul unui produs autentic romanesc cu o valoare de achizitie mult mai mica, de aproximativ 9 lei kilogramul", se intreaba deputatul iesean.

"Ministerul Agriculturii, in loc sa faca lobby pentru produsul autentic romanesc, prefera sa imbogateasca conturile unor firme obscure din strainatate. Astfel, conform Uniunii Apicultorilor din Romania, mierea ungureasca de aceeasi calitate primeste cel putin 10 centi in plus fata de mierea romaneasca, tocmai pentru ca statul maghiar a dezvoltat o strategie reusita de marketing comercial pentru a intari increderea consumatorului european in produsul propriu.
 
Continuarea pe www.bzi.ro

marți, 15 octombrie 2013

Bucuresti: Interpelare catre Domnul Ministrul Liviu Dragnea

Ultima interpelare pe care am sustinut-o la Bucuresti:







luni, 14 octombrie 2013

Iaşi: Sărbătorea Sfintei Cuvioase Paraschiva

Chiar în aceste momente se desfăşoară la Iaşi slujba oficiată cu ocazia Sărbătorii Sfintei Cuvioase Paraschiva. 

Este zi de mare sărbătoare religioasă (şi nu numai) la Iaşi, fapt pentru care ne-am alăturat credincioşilor veniţi din toată ţara la Sfânta Liturghie.






Iaşi: Conferinţa Naţională a Femeilor Social Democrate

Am răspuns invitaţiei colegelor din Partidul Social Democrat de a participa, la Casa Sindicatelor din Iaşi, la Conferinţa Naţională a Femeilor Social-Democrate din România. 

În cadrul Conferinţei a fost prezentat bilanţul activităţii din ultimii ani şi planurile de viitor ale femeilor social-democrate.

 Cele aproximativ 1500 de delegate ale femeilor social-democrate din România au ales preşedinta organizaţiei pentru următorii patru ani, respectiv tot pe ministrul Rovana Plumb şi au desemnat reprezentantele în Consiliul Naţional al OFSD. 



duminică, 13 octombrie 2013

Iasi: Lansare de carte

Am participat ieri la prezentarea si lansarea cartii "Pledoarie pentru calitate in formarea profesionala a adultilor. Rele si bune practici" semnata de prietenul si colegul, consilierul local, Catalin BULGARIU, alaturi de Corneliu OUATU.



vineri, 11 octombrie 2013

Declaraţie politică, Bucureşti: Iaşul cu adevărat o „cetate” europeană


    


Adresez următoarele cuvinte atât ieşenilor, tuturor personalor care ne vizitează oraşul în această perioadă, cât şi tuturor celor care îşi îndreaptă privirile spre Iaşi la acest moment de sărbătoare religioasă şi culturală al urbei.

   "Dragi colegi,

   Marele nostru istoric Nicolae Iorga afirma despre Iaşi că „Sunt români care n-au fost niciodată la Iași, deși n-ar trebui să fie nici unul, căci cine n-a fost aici nu poate să străbată cu înțelegere foile celor mai frumoase cronici, nu se poate pătrunde după cuviință de spiritul trecutului nostru care trăiește în acest loc mai viu și mai bogat decât oriunde aiurea [...]. În conștiința lui naționala ar fi o lipsa dacă el n-ar fi vazut orașul care a fost și-și zice încă astăzi, cu mândrie, capitala Moldovei”, iar academicianul Răzvan Theodorescu, istoric de artă de talie europeană denumeşte Iaşul „Florenţa României”.

  Au trecut mai bine de 605 ani de la prima atestare documentară, timp în care Iaşul a fost întotdeauna în prim planul vieţii politice, cultural-religioase, oferind permanent soluţii prin personalităţile care s-au desăvârşit profesional aici, soluţii care au condus la cunoaşterea între popoarele Europei civilizate şi a acestei naţiuni, plină de talente novatoare. Astfel că, putem considera Iaşul ca un veritabil ambasador al naţiunii, fapt cu care mă mândresc. 

   Aşa cum am amintit de-a lungul istoriei, Iaşul a fost un punct de început pentru foarte multe iniţiative care s-au concretizat mai târziu în proiecte veritabile şi aici ţin să amintesc faptul că Iaşul a fost oraşul primului spectacol de teatru în limba română, primului orologiu din țările române, primelor pagini tipărite în limba română, primului Abecedar, primului Muzeu memorial, primului Muzeu de Istorie Naturală şi bineînţeles oraşul primei Universităţi din țară „Al. I. Cuza”.

  Tot de Iaşi se leagă destinele oamenilor de cultură şi credinţă precum mitropoliții Dosoftei și Varlaam, cronicarii Grigore Ureche, Miron Costin sau Dimitrie Cantemir, omul de geniu enciclopedic, membru al Academiei din Berlin, cărturar de reputaţie europeană. Iașul este orașul cu vocație culturală, de care sunt legate destinele a două genii ale literaturii noastre, Mihai Eminescu și Ion Creangă.
  
   De asemenea în epoca modernă, Iaşul a oferit culturii şi ştiinţei europene, valori deosebite precum: Gh. Asachi, A. D. Xenopol, Al. Philipide, V. Conta, E. Racoviţă, Theodor Pallady, etc.

  Iaşul a contribuit de-a lungul istoriei şi la desăvărşirea naţiunii române ca naţiune suverană între celelalte popoare.

  Nu trebuie să uităm faptul că în anii grei ai primului Război Mondial, Iaşul a avut capacitatea de-a prelua toate instituţiile care asigurau funcţionalitatea statului român. De asemenea să nu uităm că Iaşul a reprezentat în aceeaşi ani un veritabil cartier general care a contribuit esenţial la Unirea cea mare de la data 1 decembrie 1918, visul suprem de atâta vreme a acestei naţiuni.

  Iaşi - ,,cetate a culturii’’ (Filarmonica, Teatrul Naţional, Opera Naţională, Ateneul Tătăraşi, Mitropolia, Universităţile, Muzeele, acestea sunt mândriile Iaşului!). Ele sunt citadele ale culturii, ele sunt creatoare de idei, imagini, cuvinte, cântece, a tot ce îmbogăţesc şi înalţă sufletul. Evident, ele au o importanță atât națională, cât și internațională, izvoare de cultură care funcționeaza cu sprijinul din partea Ministerului Culturii, din partea Primăriei Municipiului Iași, Direcţia Judeţeană de Cultură, Consiliul Local şi Consiliul Judeţean. 

  Vă spun aceste cuvinte, astăzi, tocmai pentru că în luna octombrie, mai precis în fiecare an cu ocazia hramului religios a Sfintei Parascheva, Iaşul se aniversează pe sine. Între 1 - 30 octombrie au loc o serie de evenimente culturale şi sportive, grupate toate în proiectul “Zilele Iaşului 2013”, iar între 23 – 27 octombrie va avea loc  “ Festivalul Internațional de Literatură și Traducere Iași - 2013“, eveniment de rezonanță europeană.

  Dragi colegi, în aceste zile Iașul ne arată că merită din plin statutul de Capitala Culturală europenă, și de aceea am plăcerea de a vă invita la Iași, pentru a vă bucura de o experiență culturală deosebită.

  Vă mulțumesc."

  Cu respect,
                   Deputat Sorin Avram IACOBAN
                   Parlamentul României
                   Colegiul 10 Tătăraşi, Iaşi 

joi, 10 octombrie 2013

Dosar de presa: Lovitura teribila incasata de E.ON!



Cel mai mare furnizor de energie electrica din Europa a incercat sa scape de amenda record de 50.000 de lei si de schimbarea sediului de relatii cu clientii in care iesenii se inghesuie ca sardelele. E.ON a contestat aceste decizii la Tribunalul Iasi, apoi la Vaslui, si acum a ajuns la Targu Mures, insa niciuna din aceste instante nu i-a dat dreptate pana acum.

Recent, pe 7 octombrie, Tribunalul Mures a respins ca neintemeiata cererea SC E.ON Energie Romania SA de anulare a amenzii de 50.000 lei, data de Comisariatul Regional pentru Protectia Consumatorilor Regiunea Nord-Est (...).

Cotidianul BUNA ZIUA IASI a semnalat in repetate randuri abuzurile la care sunt supusi iesenii. Deputatul Sorin Iacoban a lansat de la Tribuna Parlamentului un atac vehement la adresa E.ON Romania, companie care-si abuzeaza clientii de ani de zile, fara ca vreo autoritate a statului sa poata stopa aceasta situatie.

 "Dispretul cu care sunt tratati romanii de catre una din cele mai importante companii din domeniul serviciilor ar trebui sa ne indemne la masuri urgente. Zilnic, ziarele aduc la cunostinta opiniei publice abuzurile companiei E.ON Romania, in timp ce activitatea comisariatelor pentru Protectia Consumatorilor este paralizata de reclamatiile cetatenilor la adresa acestei companii.

 Insa inertia societatii E.ON Romania in a ramane fara reactie la plangerile consumatorilor nu reclama altceva decat indiferenta fata de client. Nu de putine ori, in ultima perioada de timp, s-au ridicat numeroase voci care au protestat fata de politica companiei in relatia cu clientii sai", spune deputatul iesean Sorin Iacoban".

Sursa: Bzi.ro

miercuri, 9 octombrie 2013

Dosar de presa: Deputatul Sorin Iacoban a devenit membru al unei noi comisii parlamentare



Multumesc Buna Ziua Iasi pentru sustinerea acordata:

 "De luni, 7 octombrie, Sorin Iacoban, parlamentarul de Tatarasi, a fost desemnat membru al Comisiei pentru invatamant, stiinta, tineret si sport. Noul membru al comisiei din Camera Deputatilor este, de asemenea, membru si secretar al Comisiei pentru tehnologia informatiei si comunicatiilor de la inceputul mandatului sau parlamentar.

 “Din acest moment imi voi desfasura activitatea si in cadrul Comisiei pentru invatamant, stiinta, tineret si sport, lucru care imi ofera si mai multa responsabilitate in activitatea viitoare. 

Domeniul de activitate al acestei comisii imi este cunoscut deoarece experienta mea anterioara s-a desfasurat si se desfasoara in campul actiunilor sportive, ale tineretului, ONG-urilor, precum si in spatiul educational, atat universitar cat si preuniversitar.

 Legaturile pe care le pastrez si le cultiv cu mediul educational, sportiv si nu numai vor fi vectori esentiali in a face auzite vocile tinerei generatii la nivel legislativ, dar si executiv, in conditiile in care dezvolt o buna colaborare si cu cei doi ministri de resort ai Guvernului Ponta: ministrul Educatiei, Remus Pricopie, si ministrul Delegat pentru Invatamantul Superior, Mihnea Costoiu”, a precizat deputatul Sorin Iacoban" 

Sursa: Bzi.ro

Declaraţie politică, Bucureşti: A fugi ,,ca dracu de tămâie’’ de E.ON România




Dragi colegi, disprețul cu care sunt tratați românii de către una din cele mai importante companii din domeniul serviciilor, ar trebui să ne îndemne la măsuri urgente. Zilnic,  ziarele aduc la cunoștința opiniei publice, abuzurile companiei E.ON România,  în timp ce activitatea comisariatelor pentru protecția consumatorilor este paralizată de reclamațiile cetățenilor la adresa acestei companii. Insă inerția societății E.ON România în a rămâne fără reacție la plângerile consumatorilor, nu reclamă altceva decât indiferență față de client. Nu de puține ori, în ultima perioada de timp, s-au ridicat numeroase voci care au protestat față de politica companiei în relația cu clienții săi. 

Am avut curiozitatea să accesez site-ul companiei E.ON unde am citit, cu deosebită atenție, mesajul companiei către client: ”Obiectivul nostru este să consolidăm poziția E.ON pe piața de energie din Romania, prin dezvoltarea portofoliului de clienți și asigurarea securității furnizării de gaze naturale și de electricitate pentru consumatori. Pentru a atinge acest scop ne vom concentra eforturile pentru a fi cunoscuți ca furnizor de soluții competitive și de încredere și care pot aduce mai mult confort și eficiență pentru clienții noștri.“

Frumoase cuvinte, domnule director general Frank Hajdinjak, însă am vrea sa le povestiți despre asigurarea securității furnizării de gaze naturale sau de soluții competitive și de încredere și utilizatorilor din cartierul ieșean Alexandru cel Bun (aproximativ 20 de scări de bloc) care au rămas în iarna anului 2010 trei zile fără alimentare cu gaz din cauza formării unor dopuri de gheață la nivelul regulatoarelor de presiune. Echipele E.ON au remediat defecțiunea după trei zile în care ieșenii au înghețat în case, într-un mod atât de profesionist încât defecțiunea a recidivat după numai trei săptămâni!

Răspunsul dumneavoastră, domnule director, a sfidat bunul simț: ”Suntem disponibili și deschiși să achităm paguba pe care am cauzat-o persoanelor în cauză, evident în funcție de fiecare justificare prezentată de petenți”. Despre ce justificare ați adus aminte, domnule Hajdinjak, când peste 200 de persoane au rămas fără căldură la temperaturi exterioare de sub 0 grade celsius?

Am vrea sa explicati si iesenilor din cartierul Tatarasi, din blocul A3, strada V. Lupu care sunt solutiile competitive, cand 160 de apartamente stau in frig fara gaz de trei saptamani.

Am crezut că poate a fost un accident nedorit și am lecturat din nou din mesajul companiei către clienți: “Valorile noastre: Integritate! Suntem onești, acționăm conform principiilor etice și ne supune legilor. Ne onorăm angajamentele și ne asumăm personal responsabilitatea pentru acțiunile noastre”.

Într-adevăr, principii frumoase însă principii cu care sute de ieșeni, în vara acestui an, nu au avut ocazia să se întâlnească, chiar dimpotrivă. Facturile emise pentru luna iulie au stârnit o adevarată panică printre utilizatori: ”Sunt disperată, soțul meu e în spital din cauza problemelor cu lumina asta”, a precizat o clienta E.ON. “Mi-au greșit consumul, mi-au băgat 300 de kw în plus la factura, iar acum m-au pus să plătesc. Mi-am luat liber de la serviciu să rezolv această problemă”, a declarat nemulțumit un alt client E.ON.

Răspunsul autorităților? Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Iași a sancționat compania E.ON Energie România cu o amenda de 3000 lei  pentru facturare greșita : ”E.ON Energie Romania SA a impus o cantitate facturată de 273 mc față de doar 27 mc cantitatea corecta ce trebuia facturată. (…)
În pofida nemulțumirilor publice de care au parte, compania E.ON insistă în promovarea “Valorilor” față de clienți: -Deschidere: ”Suntem deschiși la nou și la schimbări. Suntem cinstiți unii cu alții și ne împărtășim unii altora cunoștințele și experiența”.

Încrederea și respectul reciproc: Ne comportăm cinstit și civilizat unii cu alții. Avem încredere în colegii noștri și acționăm la rândul nostru într-o maniera onestă”.

Deși ne sunt prezentate principii care ar trebui să impună respect, furnizorul german de energie rămâne protagonistul unor fapte cât se poate de scandaloase: “Pe data de 3 iunie am primit una din facturi, pe ea scria doar factură fiscală, apoi am văzut data scadenței, 4 iunie, adică a doua zi! Joi, 6 iunie, când m-am întors acasă m-am trezit fără lumină. Seara am primit alte facturi E.ON, iar asta m-a enervat la culme”, a declarat un consumator din Iași.

Tot cu respectul și onestitatea companiei E.ON s-a întâlnit și ieseanul Dumitru Șerban. Ieșeanul a încercat în nenumărate ori să lămurească problema funcționării defectuoase a contoarului propriu așteptând la coadă pentru audiență, trei zile la rând (5, 6, 7 iunie).

O altă valoare promovată de compania E.ON, așa cum rezultă din același mesaj către client, este ,,curajul”: “Acționăm conform convingerilor noastre. Valorile noastre comune au prioritate față de interesele personale. Facem și spunem ce este corect și avem o atitudine constructivă în toate dezbaterile.”

Cu atitudinea constructivă a E.ON România, s-a confruntat și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor din Cluj-Napoca, în decembrie 2009, instituție care a trebuit să recurgă la măsura sigilării birourilor companiei de furnizare a gazului după ce aceasta nu a modificat, în nici un fel, clauzele  considerate abuzive față de consumatori. Decizia  de a sigila birourile, vine după ce compania  E.ON Gaz fusese deja amendată cu 30.000 lei din cauza unor clauze din contractul livrat către populație, considerate ca fiind abuzive. De menționat că reprezentanții E.ON Gaz au refuzat să înlocuiască clauzele abuzive din contractele cu populația, cele 4 ore de negociere cu Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Cluj-Napoca neducând la nici un rezultat.

          Nu în ultimul rând compania E.ON promovează și responsabilitatea socială:
“Ne asumăm răspunderea pentru colegii, clienții și furnizorii noștri, precum și pentru mediul și comunitățile în care trăim și lucrăm. Încercăm să îmbunătățim calitatea vieții acolo unde acționăm (…).”

          Cu principiul responsabilității sociale promovat de companie au avut de-a face atât utilizatorii clienți din Iași, cât și utilizatorii clienți din Bacău, “zeci și zeci de băcăuani intră zilnic în sediul instituției de pe strada  Ștefan cel Mare. Uneori  petiționarii sunt atât de mulți încât timpul de așteptare crește considerabil, iar nemulțumirea atinge cote maxime (…). Pensionarii se adună încă de la ora 5 dimineață și așteaptă ora 9 să se deschidă“ a declarat presei locale un angajat E.ON.”

          Compania a fost amendată și de comisarii de la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor din Iași cu suma de 50.000 lei pentru ca utilizatorii clienți sunt obligați să aștepte perioade de timp mult prea mari la ghișeele sediului de pe strada Agata Bârsescu, încălcându-se astfel prevederile legii 363/2007. Tot C.J.P.C. Iași a amendat anterior compania E.ON Gaz cu suma de 30. 000 lei, după ce furnizorul  a lăsat fără gaz metan un număr de peste 220 ieșeni, oamenii fiind nevoiți să-și petreacă sărbatoarea de Crăciun în frig și fără mâncare caldă pe masă.

          C.J.P.C.Cluj Napoca a amendat de asemenea compania E.ON cu suma de 10.000 de lei pentru motivul “umflării facturilor“: “Contoarele E.ON nu au trecut testele de metrologie și s-a demonstrat că oamenii au fost puși să plătească în mod repetat facturi prea mari. Am amendat compania E.ON cu 10.000 de lei și am dispus returnarea banilor către cei păgubiți“, a precizat comisarul șef al C.J.P.C. Cluj-Napoca.

          Dragi colegi, acestea sunt unele din puținele exemple care ne duc la concluzia că utilizatorii clienți ai companiei E.ON sunt chinuiți de indiferența și lipsa de profesionalism cu care sunt tratați de angajații companiei. Am purtat negocieri directe cu reprezentanții E.ON pentru crearea unor condiții cât de cât acceptabile pentru clienții din Iași ai companiei. Am insistat pentru mutarea sediului impropriu, din Iasi de pe strada  Agata Bârsescu, într-o altă locație care să asigure un minim de civilizației clienților. Sunt convins că, beneficiind de un spațiu mai accesibil și mult mai larg, ieșenii vor avea o mai bună interacțiune cu furnizorul de servicii de energie. 

          Nu vă ascund faptul că, în timpul audiențelor săptămânale pe care le țin la sediul Cabinetului Parlamentar, foarte mulți dintre petenți se plâng de serviciile companiei E.ON România. În urma analizei legislației în vigoare și a legislației europene în domeniu, am ajuns la concluzia că actele normative care reglementează relația furnizor/distribuitor/utilizator în domeniul energiei este lacunară. Se cere cu întâietate o schimbare de optică a legiuitorului față de prevederile contractelor cadru din materie, de prevederile normative din legislație, care reglementează timpii de intervenție a furnizorului în situația apariției unor avarii sau de normele juridice care reglementează datele obligatorii ce trebuie să facă parte din facturile înaintate utilizatorilor, astfel încât, să nu mai fim în situația jenantă de a constata că legislația europeană în materie, nu a fost respectată. 

Dragi colegi, să nu uităm că legiuitorul suntem noi, Parlametul României ca reprezentanţi constiţionali ai puterii suverane a poporului roman şi ca atare avem obligaţia de a urgenta noul cadru legislativ în domeniul energiei.
Vă mulțumesc pentru atentie!


          Iacoban Sorin Avram
          Deputat PSD Iași
         Colegiul uninominal nr. 10 Tatarasi

marți, 8 octombrie 2013

Dosar de presa: Un deputat iesean, membru al Comisiei pentru invatamant, stiinta, tineret si sport



De ieri, 7 octombrie, un deputat iesean a devenit membru in Comisia pentru invatamant, stiinta, tineret si sport. Este vorba despre deputatul Sorin Avram Iacoban, care a devenit membru al acestei Comisii din Camera Deputatilor.

 Sorin Iacoban este, de asemenea, membru si secretar al Comisiei pentru tehnologia informatiei si comunicatiilor de la inceputul mandatului sau parlamentar, devenind coleg in noua Comisie cu deputatul Anghel Stanciu.

 "Din acest moment imi voi desfasura activitatea si in cadrul Comisiei pentru invatamant, stiinta, tineret si sport, lucru care imi ofera si mai multa responsabilitate in activitatea viitoare. Domeniul de activitate al acestei Comisii imi este cunoscut deoarece experienta mea anterioara s-a desfasurat si se desfasoara in campul actiunilor sportive, ale tineretului, ONG-urilor, precum si in spatiul educational si stiintific, atat universitar cat si preuniversitar.

 Am sustinut dintotdeauna tinerii, ii sustin in continuare, ii promovez, le promovez si activitatile stiintifice, educationale, precum si pe cele sportive, mai ales ca si eu sunt inca un reprezentant al acestei generatii, indiferent de varsta" a declarat deputatul Sorin Iacoban.

Sursa: bzi.ro