miercuri, 18 septembrie 2013

Declaraţie politică, Bucureşti: "Baronul Münchhausen (Baronul Mincinos) trăieşte în România"



Am susţinut următoarea declaraţie politică în Camera Deputaţilor - 10 septembrie:

"Nu m-aş fi gândit niciodată că ipocrizia poate să fie ridicată la rang de lege de fostul primar general al capitalei, domnul Adriean Videanu. Cu toţii ne aducem aminte de declaraţiile făcute de domnia sa şi liderii actualei opoziţii după nenorocirea din 2006 când, un cetăţean japonez în vârstă de 68 de ani, preşedinte al reprezentanţei Koyo, şi-a pierdut viaţa în urma muşcăturii unui câine comunitar. 

Conferinţele şi declaraţiile de presă se succedau într-un ritm ameţitor, toate pentru a anunţa strategia puterii de atunci în ceea ce priveşte problema câinilor fără stăpân: "În acest moment gândim măsuri ferme, fără nici un fel de compromis în problema câinilor comunitari" declara fostul primar general al capitalei, Adriean Videanu. 

De asemenea, domnul Răzvan Murgeanu, viceprimar general al capitalei în 2006, declara, parcă la concurenţă cu domnul Videanu, că trebuie să fie luate măsuri radicale pentru strângerea câinilor comunitari: "Lucrurile au scăpat de sub control, este nevoie de multă responsabilitate şi fermitate" anunţa, cam în acelaşi registru politicianist, domnul Murgeanu. 

Rezultatele acestei strategii lucrate cu "deosebită seriozitate" în laboratoarele politice ale Partidului Democrat de atunci au fost comunicate de directorul Administraţiei pentru Supravegherea Animalelor la câteva zile după incidentul regretabil, aşa, în mod pompos, de parcă ar fi trebuit să sărbătorim ceva: "Au fost capturaţi 25 de câini fără stăpân din zona bulevardului Nicolae Titulescu". 

Şi uite aşa, acum 7 ani, problema a fost "rezolvată" de domnul Videanu prin capturarea a 25 de câini comunitari şi fondurile pentru ecarisaj din bugetul primăriei generale creşteau ca Făt-Frumos.
Credeam că între timp am scăpat de aceste excese de ipocrizie. Astăzi însă vedem că măsura găsită de domnul Videanu, măsură trâmbiţată pe la toate posturile TV, nu a reprezentat, nici pe departe, o soluţie care să rezolve problema câinilor fără stăpân. 

Astăzi, consilierii generali din PDL, în frunte cu Baronul Münchhausen de Videle, fug de răspunderea incompetenţei cu care ne-au obişnuit în cei 8 ani de tristă guvernare. Astfel că, dacă soluţia prinderii a 25 de câini comunitari nu a dat roade, apelează la ultimul as din mânecă, fuga ruşinoasă de răspundere! 

Anunţarea retragerii tuturor consilierilor generali PDL din Consiliul General al municipiului Bucureşti şi revenirea asupra deciziei la numai o zi după celebrul model "5 minute" patentat de domnul "profesor" Traian Basescu, un alt fost primar general învins de câinii comunitari, nu reprezintă altceva decât măsura neputinţei, a degringoladei şi a lipsei de responsabilitate. 

Fuga ruşinoasă de răspundere este singura soluţie pe care PDL o propune electoratului, deşi a beneficiat din belşug de o experienţă de 8 ani de guvernare de tristă amintire.
Este mai mult decât evident că eşecul în politică face "casă bună" cu PDL-ul şi că ipocrizia, aşa cum am amintit deja, este ridicată la rang de lege. 

Domnule Videanu, nu aţi făcut nimic pentru rezolvarea acestei probleme, deşi aţi avut toate pârghiile la îndemână. S-a mai pierdut o viaţă de om, iar nepăsarea de care aţi dat dovadă vă caracterizează!
Aşa cum Baronul Münchaussen este trecut pe lista neagră a celebrei familii nobiliare, tot aşa şi dumneavoastră veţi rămâne pe lista neagră a vieţii politice româneşti. 

Transmit sincere condoleanţe familiei lui Ionuţ şi să dea Dumnezeu ca asemenea tragedii să nu se mai întâmple vreodată."
Sursa: www.cdep.ro

Niciun comentariu: