luni, 23 septembrie 2013

Cateva dintre propunerile mele in calitate de presedintele al Federatiei Romane de Sah



Sintetizez, in cateva cuvinte liniile directoare ale catorva dintre activitatile pe care mi le propun in perioada urmatoare in calitate de proaspat ales presedinte al Federatiei Romane de Sah.

In primul rand, trebuie sa asiguram participarea echipelor nationale de seniori la Campionatul European din Polonia.

Trebuie sa facem o comisie care sa intocmeasca o programa scolara pentru introducerea sahului in scoala, pe care Ministerul o asteapta de cativa ani. 

De asemenea, asteptam propuneri pentru modificarea statutelor si regulamentelor Federatiei de Sah care nu mai sunt de actualitate in raport cu unele aspecte. 

Vom prevedea in statut si functia de presedinte de onoare, functie pe care intentionam sa i-o propunem marei maestre Elisabeta Polihroniade. 

Imi propun sa-l tin aproape si pe contracandidatul meu, domnul Romeo Cristian Erbasu, care ne poate sustine in proiectele noastre importante.

Multumesc inca o data tuturor celor care m-au sustinut, in special lui Ionut Dobronauteanu, vicepresedintele Federatiei Europene de Sah si echipei de la Iasi!

Mai mult, pe aceasta cale, va stau la dispozitie si va invit pe toti cei care aveti propuneri si sugestii care pot sa duca la promovarea sahului sa le discutam sau sa mi le trimiteti pentru a le analiza in vederea unei posibile implementari viitoare!

Un comentariu:

Andrei Taga spunea...

Daca veti reusi introducerea sahului in scoli, interesul pentru acest sport va creste considerabil.

Sahul (in special in Romania) are foarte multe avantaje: necesitati de finantare reduse fata de alte sporturi, jucatori romani de calibru international, traditie, imagine buna (a fost ferit de scandaluri) si potential de expunere mediatica.

Va trebui sa vedem in ce masura Romania ar putea organiza in anii urmatori un campionat european sau mondial (fie el si de juniori). E un proiect ambitios, nu depinde numai de noi, dar am observat ca sunteti hotarat sa va implicati. Ar putea fi un alt proiect pentru mandatul dvs. la FR Sah.