joi, 11 septembrie 2014

Iasi - Conferinta "Educatia ieseana - Confluente, Metamorfoze, Idealuri"

In Aula Bibliotecii Centrale Universitare "Mihai Eminescu", am participat astazi la Conferinta "Educatia ieseana - Confluente, Metamorfoze, Idealuri".

A fost o intrunire reusita care a reunit directori de scoli, profesori, reprezentanti ai autoritatilor locale, precum si profesori universitari, oameni politici, reprezentanti ai institutiilor de cultura si ai ONG-urilor, dar si parinti si elevi.

Cu acest prilej, cei prezenti au incercat sa raspunda impreuna la o serie de intrebari precum: Mai are scoala statutul de lider în educatia copiilor? Cum poate scoala asigura echilibrul între promovarea excelentei si asigurarea competentelor generale? Ce responsabilitati si libertati are scoala pentru a înzestra tinerii cu competentele si motivatia necesara pentru a continua procesul de învatare pe toata durata vietii, tinând cont si de individualitatea fiecarui elev? Când, unde, cât si la ce nivel îsi poate asuma comunitatea responsabilitati în relatie cu scoala? si sa gaseasca posibile solutii, directii de urmat pentru urmatorul an scolar care debuteaza in cateva zile, dar nu numai - pentru viitor.