miercuri, 17 septembrie 2014

Bucureşti - Declaraţia politică: "A.C.L. îşi face inventarul, inventând moţiuni"




Ingrijorati de plecarile masive ale parlamentarilor din P.N.L. la P.L.R.  si dinspre P.D.L. in P.M.P., colegii nostrii de la A.C.L. si-au stabilit ca singura activitate “saptamana si motiunea” si asta nu pentru ca ar avea ceva de semnalat  ci pentru a  vedea cati dintre deputatii A.C.L. au mai ramas. Si bineinteles ca semnatura pe o fituica intitulata “motiune” nu inseamna si prezenta la dezbaterea ei.

Iată că ne-am pricopsit de acestă dată cu o motiune simpla, care ar avea ca temă principală persoana Ministrului Finanţelor. Ne-am obişnuit din sesiunea parlamentară trecută ca moţiunile depuse de opoziţie să fie doar atacuri personale la adresa miniştrilor Cabinetului Ponta. De altfel, cum putem caracteriza altfel o moţiune care vorbeşte despre lipsa măsurilor de relaxare fiscală ale Guvernului Ponta, atâta timp cât unii dintre semnatari s-au dovedit experţi în “relaxarea” cu 25 % ale buzunarelor populaţiei? Cum putem caracteriza altfel o moţiune care vorbeşte despre respingerea propunerilor constructive ale opoziţiei când, în realitate, opoziţia nu face altceva decât să semneze la normă moţiunile ca şi statele de plată de la Parlament? Şi nu în ultimul rând, cum putem caracteriza altfel o moţiune care vorbeşte de locuri de muncă prost plătite, când tocmai semnatarii au facut concedieri pe banda rulanta a sute de mii de romani cat au fost la guvernare.

Este repetat, în mod intenţionat, faptul că mediul de afaceri ar fi sufocat de taxe. Curios lucru, domnilor!  Supărarea mare a P.N.L. şi P.D.L. o reprezintă defapt fiscalizarea tuturor clienţilor politici ale oligarhilor din fosta guvernare BOC, clienţi politici care nu au cunoscut până în acest moment care este obiectul de activitate al A.N.A.F., care nu au cunoscut nici măcar unde se află sediul A.N.A.F. dar în schimb l-au cunoscut, foarte bine chiar, pe Sorin Blejnar. 

Amintim colegilor din opoziţie că ceea ce îi deranjează pe domniile lor atât de profund nu înseamnă împovărarea cu taxe a mediului de afaceri ci impozitarea, conform legii,  a celor obişnuiţi să câştige, doar domniile lor, licitaţiile organizate si a celor deveniti experţi în câştigarea contractelor  date prin atribuire directă, deci a tuturor celor care ar fi întors “serviciul” oferit. Înţelegem domnilor din opoziţie că ai dumneavoastră clienţi politici nu vă vor mai oferi “cadoul” electoral cu care aţi fost obişnuiţi, pentru simplul motiv că trebuie să plătească impozitul la stat.

Constat cu surprindere că protestaţi vehement din cauza faptului că lupta contra economiei negre înregistrează rezultate. Să înţelegem prin aceasta că dumneavoastră eraţi beneficiarii direcţi ai economiei negre? Să înţelegem prin aceasta că banii care trebuiau să se îndrepte către bugetul statului se îndreptau către bugetele de campanie ale dumneavoastră? Şi nu în ultimul rând, să inţelegem faptul că vă este frică de faptul că veţi rămâne fără comisionele celor, în sfârşit, fiscalizaţi?

Consider că la aceste întrebări, ca să nu mai planeze vreun dubiu, ar trebui să raspundă toţi semnatarii actualei moţiuni.
             
Aţi aruncat pe hârtie tot felul de cifre preluate din poşeta doamnei Anastase (expertă în numerologie) pe considerentul că “ hârtia poate suporta orice “. Aţi afirmat că puterea de cumpărare a oamenilor este mai mică decât în timpul marii crize economice. Mă gândesc oare de ce nu îi întrebaţi şi pe oameni cu privire la acest subiect? Când veţi avea curaj să ieşiţi în stradă şi să vă confruntaţi cu părerea sinceră a omului simplu, să îl intrebaţi dacă era mai bine pe timpul guvernului BOC, după odioasele tăieri sau dacă este mai bine acum când, după un efort considerabil, Guvernul Ponta a reuşit să îndrepte jaful din buzunarele românilor?

Dragi colegi, ca orice atac la persoană şi această moţiune contine un mesaj de-a dreptul neserios şi necinstit faţă de români. Confruntaţi cu criza procentelor din sondaje, colegii semnatari dau vina pe Ministrul Finanţelor nestiind nici până acum care este fişa postului unui ministru. Dacă aţi fi vrut să ştiţi cu ce se ocupă un ministru al Finanţelor aţi fi putut lua referinţe de la excelenţa sa, domnul Pogea. Am spus excelenţa sa pentru că atât timp cât a ocupat portofoliul finanţelor a “ excelat prin incompetenţă şi minciună “. 

Dacă ar fi atât de greu de ajuns la domnul Pogea aţi fi putut lua referinţe de la domnul Blejnar, ocupat între timp, cei drept, cu dosarele de cercetare penală. Iar dacă domnul Blejnar ar fi fost ocupat prea mult cu procurorii, aţi fi putut să-l readuceţi în ţară pe domnul Codruţ Marta, pentru lămuriri suplimentare!!

În realitate nu este nimic de lămurit. Economia românească a scăpat de botniţă şi poate respira din nou. Scăderea economică pe care o tot trâmbiţaţi nu este altceva decât scăderea comisionelor grase din propriile dumneavostră buzunare. Mă întreb câţi dintre semnatari au citit, măcar o dată textul moţiunii? 

Domnilor lideri de grup ai P.N.L. şi P.D.L., în încheiere vin cu o rugăminte la dumneavoastră. Găsiţi o altă metodă de a face prezenţa în Parlament. Puteţi apela la domnul Ialomiţeanu (fost ministru al finanţelor) pentru a vă ţine bilanţul plecărilor către alte formaţiuni politice. Nu mai folosiţi Parlamentul  pentru a vă verifica prezenta. Românii doresc o ţară în care parlamentarii să iniţieze  legi utile iar guvernul să se ocupe în mod eficient de guvernare. 

Spre deosebire de dorinţele românilor, dumneavoastră doriţi o ţară în care parlamentarii să facă prezenţa prin moţiuni iar guvernul, în loc să se ocupe de guvernare, să vină în Parlament pentru a constata că semnatarii nici măcar nu catadicsesc să vină la susţinerea propriei lor moţiuni. Nu consideraţi că este o prea mare diferenţă între ceea ce doresc românii şi ceea ce doriţi dumneavoastră? Mai multă responsabilitate domnilor din opoziţie pentru că dumneavoastră reprezentaţi în Parlament cetăţenii din România, nu propriile dumneavoastră interese de grup!

Vă mulţumesc pentru atenţie!

Deputat PSD 

Sorin Avram Iacoban

Colegiul 10 Iaşi

Niciun comentariu: