joi, 18 septembrie 2014

Bucureşti: Declaraţia politică - „Acoperit / descoperit”, noul sport naţional practicat de Traian Băsescu



     

    
    Distinse domnule Preşedinte,
    Onorat prezidiu,
    Stimate doamne şi stimaţi domni deputaţi !   
    Cu îngăduinţa dumneavoastră astăzi vă voi prezenta declaraţia politică intitulată:

„Acoperit / descoperit”, noul sport naţional practicat de Traian Băsescu

            Dragi colegi, în urma ultimului control medical anual făcut de preşedintele Traian Băsescu la Spitalul Militar din Bucureşti, un lucru este cert : aparatul R.M.N. s-a defectat, fapt pentru care au întârziat rezultatele medicale ale domnului preşedinte. Când acestea au fost date în sfârşit opiniei publice, concluzia a fost elocventă : „Preşedintele este apt medical pentru îndeplinirea atribuţiilor de serviciu”. Şi cum rezultatul investigaţiilor nu a fost combătut de nimeni, iată că   ne-am pricopsit în spaţiul public cu un preşedinte „sănătos tun” care recent şi-a intrat în atribuţiile de serviciu, atribuţii probabil preluate de la anumite „servicii” şi a lansat în spaţiul public teza candidatului la preşedinţie : „Agent acoperit”. 

            Evident că ne întrebăm, despre cine are domnul preşedinte informaţii atât de preţioase ? Să fie oare vorba despre doamna Elena Udrea ? Sunt şanse, pentru că la acest nume probabil s-a gândit şi domnul Gheorghe Tinel când a cerut Comisie de Anchetă în Parlament pentru demascarea celui „acoperit”. Vă aduc aminte, dragi colegi, că cea mai mare realizare politică a domniei sale a fost descrierea exactă a situaţiei din P.D.L. în momentul în care, în acest partid se dădeau lupte grele pentru conducerea lui, între domnul Blaga şi evident Elena Udrea. Şi ce a văzut domnul Tinel în urma experienţei sale de parlamentar redistribuit a doua oară consecutiv ? Un ciorchine perfect : „Toţi oamenii sunt pe ea ca un ciorchine, dar un ciorchine cu struguri dulci”, declara domnul Tinel despre liderul domniei sale în politică, Elena Udrea : „ E un lider bă fraţilor !”

            Şi cum această imagine a ciorchinelui ideal nu l-a părăsit niciodată pe domnul Tinel, acesta a mai rostit o frază cu adevărat memorabilă pentru urmaşii lui Traian : „P.D.L. este un partid de opoziţie – un titlu care merită revendicat !”. Aveţi dreptate domnule Tinel, nu se luptă nimeni pentru acest titlu pe care-l doriţi să îl revendicaţi. Este al dumneavoastră şi bine meritat.

            Mai mult ca sigur concluzia colegului nostru este elocventă, Elena Udrea este „agentul acoperit” pentru că: „Toţi oamenii sunt pe ea ca pe un ciorchine”. Cu această concluzie nu este însă de acord preşedintele Băsescu, deoarece domnul preşedinte o vede pe Elena Udrea mai mult „descoperită” decât „acoperită” pentru că aceasta este principala descoperire a domniei sale în politică.

            Oare să se fi referit domnul preşedinte la domnul Klaus Johannis? Ar putea fi posibil de vreme ce liderul A.C.L. s-a „acoperit” de foarte mult ridicol în ultima perioadă, totul culminând cu sentinţa Tribunalului Bucureşti care a stipulat, printre altele, că domnul Klaus Johannis ocupă în mod ilegal funcţia de preşedinte al P.N.L. . „Acoperit” de atât de mult ridicol, de ce nu ar fi chiar domnia sa „agentul acoperit” de care vorbea preşedintele ? Mai mult singur a declarat  ca, este „politruc” ceea ce ne pune in fata unei „descoperiri”epocale! Totuşi, domnia sa a rămas „descoperit” în ceea ce priveşte propria declaraţie de avere neputând să justifice de unde a avut veniturile necesare pentru cumpărarea celor 6 case pe care le deţine în proprietate. Deci „acoperit”, „descoperit” este încă o situaţie de dubiu.

            Să fi fost doamna Monica Macovei „agentul acoperit”? În ochii preşedintelui Băsescu, doamna Monica Macovei apare, de data aceasta, mai mult „acoperită” decât „descoperită” pentru simplu motiv că nu este genul domniei sale.

            Dacă pentru domnul preşedinte, doamna Monica Macovei ar avea tiparul de cel vizat ca fiind „acoperit”, cum apare în ochii noştri candidatul independent la preşedinţie? Evident, răspunsul nu poate fi decât : „acoperit”; încă de pe vremea când stătea deghizată pe tarlalele C.A.P.-urilor pentru a prinde ţăranii consideraţi rebeli în posesia a niscaiva ştiuleţi. Ori pentru un flagrant de asemenea „proporţii”, Monica Macovei nu putea fi decât un „agent acoperit”. Şi dacă tot am întrunit un oarecare consens în persoana doamnei Monica Macovei cu privire la problema supusă dezbaterii, nu putem trece cu vederea ultimele declaraţii făcute în spaţiul public de către domnia sa : „Voi fi un preşedinte constituţional”. Evident toţi preşedinţii României validaţi fiind de B.E.C. sunt preşedinţi constituţionali. 

             Probabil că doamna fost procuror ar fi dorit să spună „un preşedinte constituţionalist” adică un preşedinte pentru care Constituţia are calitate de lege fundamentală. În fine, constituţional sau constituţionalist de ce a ţinut neapărat doamna Monica Macovei să aibă o asemnea declaraţie, să fi fost o prezentare în antiteză cu mandatul actualului preşedinte ? Nu ştim exact, însă doamna Monica Macovei doreşte să ne ofere câteva lămuriri necesare : „Eu adun lume la masă, discut, nu coabitez. Voi sta cu ochii pe calsa politică!”. Foarte bună precizarea doamna Macovei, bună precizarea că ne cam trecea un fior rece prin spate.

            Dragi colegi, este evident faptul că domnul Traian Băsescu lansează ultimile sale undiţe în politica românească. Inclusiv această dezbatere despre „agentul acoperit” nu este altceva decât o piesă de teatru foarte prost regizată de cel care doreşte „să-şi facă numărul până la capăt”. Şi o parte din acest „număr” este şi intenţia domniei sale de a obţine, nici mai mult nici mai puţin decât cetăţenia Republicii Moldova. Să fi confundat domnul preşedinte regiunea istorică din Nord - Estul României, denumită Moldova, cu statul vecin Republica Moldova asemenea produsului său din politică Elena Udrea care căuta să facă lobby pe lângă preşedintele Norvegiei ignorând monarhul din aceeaşi ţară? 

            Nu ştim exact ce se ticluieşte în laboratoarele cotroceniste, însă un singur lucru ştim cu siguranţă, România va scăpa de regimul Traian Băsescu, de toate „descoperirile” sale din politică, de toţi agenţii domniei sale „acoperiţi” sau „descoperiţi” iar populaţia va respira din nou aerul, odinioară curat, al unei democraţii cinstite cu poporul său.

Vă mulţumesc pentru atenţie!

Deputat PSD

Iacoban Sorin Avram

Colegiul 10 Iaşi

Niciun comentariu: