marți, 9 septembrie 2014

Declaraţie de presă: "P.N.L. un partid pe cale de dispariţie"




P.N.L. un partid pe cale de dispariţie

            Faptul că, Traian Băsescu a hotărât împreună cu Crin Antonescu scoaterea de pe scena politică a ultimului partid istoric care mai conta, se vede în aceste zile când Tribunalul Bucureşti a hotărât că modificarea statutului P.N.L. este nelegală sub aspectul derogării de la criteriul vechimii pentru funcţia de preşedinte al partidului. Astfel, P.N.L. a rămas cu mai puţin de o lună înainte de debutul campaniei electorale pentru scrutinul prezidenţial, fără un preşedinte ales în mod legal care să îl reprezinte. 

Dacă analizăm şi faptul că domnul Klaus Johannes a fost desemnat candidatul noii alianţe A.C.L. la prezidenţiale, înţelegem faptul că mâna lungă a lui Traian Băsescu a ajuns nu numai la P.N.L. ci şi la partidul căruia i-a promis „regrete eterne”, P.D.L.. Se pare că durerea cauzată de P.D.L. şi P.N.L. doamnei Elena Udrea nu a rămas nepedepsită. Suntem în situaţia în care P.N.L., după mai bine de un secol de luptă politică, tinde să ajungă fără identitate politică, de data aceasta, culmea ironiei printr-o hotărâre judecătorească, ca manifestare a principiului legalităţii. Acest lucru confirmă faptul că pe ce pune mîna Traian Băsescu distruge neîntârziat fără a mai avea o şansă de reabilitare. 

   În altă ordine de idei, dacă modificările la statutul P.N.L. au fost declarate ilegale, ne întrebăm oare cum va fi analizată trecerea ordonată de Traian Băsescu a liberalilor de la familia A.L.D.E. la familia Popularilor Europeni? 

   Ne întrebăm de asemenea cât va mai dura până când calul Troian al Palatului Cotroceni din P.N.L., în persoana lui Crin Antonescu, va apărea iarăşi ca lider incontestabil al unui partid care, potrivit Tribunalului Bucureşti, în acest moment se află în ilegalitate.

   Şi dacă tot veni vorba de A.C.L. ne întrebăm oare cât va mai dura până când Tribunalul Bucureşti se va autosesiza cu privire la faptul că actele doveditoare desfăşurării penultimului congres al P.D.L. au fost depuse tardiv ?

   Un motiv în plus pentru care Traian Băsescu ar trebui să iasă definitiv din viaţa politică românească, pentru că este foarte contondent cu tot ce intră în sfera sa de influenţă. Deci, în acest moment avem un preşedinte al P.N.L. ilegitim, avem o alianţă politică A.C.L. care nu mai există de facto şi avem un candidat la prezidenţiale ilegitim tocmai pentru că alianţa care l-a propus nu mai există. Şi aici se impune întrebarea: „Ce candidat reprezentând dreapta romnânească a rămas în mod legal în lupta pentru scrutinul prezidenţial?”, răspunsul nu poate fi altul decât unul singur, Elena Udrea căreia locatarul de la Cotroceni îi pregăteşte intrarea în turul doi al alegerilor prezidenţiale.

   Acestea fiind spuse, este evident  faptul că, deşi se află în ultimele două luni de mandat, contondenţa lui Traian Băsescu se manifestă extrem de violent, scopul final fiind însuşi poporul român care a avut îndrăzneala să voteze plecarea pe mare a piratului Traian Băsescu. Nu mai sunt necesare dovezi în plus pentru a înţelege faptul că Traian Băsescu are alergie la poporul român iar ca manifestare a şocului alergic îşi doreşte o continuitate la Palatul Cotroceni prin fosta candidată la Miss Buzău.

Tocmai din acest lucru, observând cele ce se întâmplă pe eşicherul politic românesc, românii ar trebui cu responsabilitate să se mobilizeze în luna noiembrie pentru a spune un NU hotărât celor zece ani de dictatură despotică, celor zece ani de subjugare a justiţiei, celor zece ani de poliţie politică şi nu în ultimul rând celor zece ani de dispreţ şi de batjocură la adresa poporului român. Românii merită cu totul altceva!


Deputat PSD

Sorin Avram Iacoban

Colegiul 10, Iaşi

Niciun comentariu: