vineri, 2 noiembrie 2012

Proiecte ale Iasului: bani pentru sportivii ieseni!

Lăudabila iniţiativă a Consiliului Judeţean Iaşi, de a contribui cu un milion de lei la bugetul Fundaţiei Sportului Ieşean, a fost primită cu multă speranţă de suflarea sportivă ieşeană . Este cunoscut faptul că aproape întreg sportul ieşean este ajutat de FSI, iar Consiliul său Director s-a întrunit ieri într-o şedinţă pe care performerii au aşteptat-o cu sufletul la gura (...).

„Dacă am primit acei bani de la CJ nu înseamnă că trebuie să-i şi repartizăm imediat. Vom analiza cu maximă atenţie cum îi vom împărţi pentru că de acum înainte banii vor ajunge doar acolo unde se face cu adevărat performanţă”, ne-a declarat Sorin Iacoban, preşedintele Comisiei pentru Tineret şi Sport din cadrul Consiliului Local Iaşi.

„Ne vom orienta cu precădere spre disciplinele sportive unde nucleele sunt alcătuite din ieşeni, cum este cazul echipei feminine de handbal de la LPS, care are frumoase perspective şi asupra căreia ne vom concentra mai mult în 2013. Cam la fel putem vorbi şi despre formaţia masculină de baschet de la Politehnica Iaşi. Cert este că începând de anul viitor vom impune o clauză în contractele cu cluburile ca să nu poată fi transferat nici un sportiv de la Iaşi fără acordul FSI. Suntem şi noi parte din viaţa unui club şi nu putem accepta să-l susţinem financiar, iar cei mai buni sportivi să fie lăsaţi să plece”, a adăugat Sorin Iacoban.


2 comentarii:

fijianul70 spunea...

Rugby-ul Politehnica Iasi joaca in superliga, jucatorii sunt in proportie de 95% de la CSS Unirea Iasi, nu credeti ca merita o parte din acesti bani?

Sorin Iacoban spunea...

Fundatia finanteaza deja rugby-ul iesean. Lunar se aloca bani si in aceasta parte. Pe masura ce performantele echipei se vor imbunatati si bugetarile viitoare ale Fundatiei vor lua in calcul asta.