vineri, 30 noiembrie 2012

Proiecte ale Iasului: investitii straine la Iasi

Campionatul Mondial de Sah Scolar din mai 2012 a adus la Iasi peste 500 de cetateni straini din 40 de tari. Toate delegatiile prezente au fost foarte incantate de oras, de activitatea sahistica bogata, urmand ca la urmatoarele competitii internationale sa revina cu un interes si mai mare.
 
Foarte important, Campionatul Mondial a atras si parinti, oameni de afaceri ce au cautat posibilitati de investitii. Unul dintre acestia este Jas Singh din Singapore, ce are afaceri la bursa din Singapore, un nod economic spre celelalte tari din regiune. Intentiile dumnealui au fost sustinute de prietenii sahisti, in frunte cu Presedintele de Onoare al Asociatiei Judetene de Sah Iasi, domnul Sorin Iacoban, care a inlesnit intalnirea omului de afaceri cu managerii unor importante companii iesene.
 
 Intalnirea celor doi a pus bazale unei lungi si fructoase colaborari intre firmele iesene si cele din Asia de Sud Est: Singapore, Myanmar, Vietnam, Indonesia, Thailanda, Malaiezia etc.
 
Mi s-a parut de datoria mea sa fructific oportunitatea intalnirii cu domnul Jas Singh, fiindca la Iasi avem nevoie de investitii, de locuri de munca. Primele discutii au fost extrem de incurajatoare si privim cu incredere viitorul relatiilor dintre oamenii de afaceri din Iasi si cei din Singapore. Remarc de asemenea si importanta pe care o au pentru oras evenimente de amploare mondiala si sper ca traditia organizarii lor sa continue sa ne aduca foloase atit de imagine cit si materiale" ne-a declarat domnul Sorin Iacoban.

Sursa: Ziarul de Iasi

Niciun comentariu: