joi, 8 noiembrie 2012

Proiecte ale Iasului: Municipiul se bate cu europenii pentru Olimpiada de Sah

                                                                   Sursa foto: Bzi.ro

Consilierul local Sorin Iacoban a anuntat ieri ca Iasul se va inscrie in cursa pentru organizarea Olimpiadei de Sah, competitia suprema a acestui sport. Daca abia in 2018 s-ar putea organiza Olimpiada, in anii urmatori sunt confirmate deja doua competitii europene la Iasi.

Iasul devine unul din cele mai importante repere mondiale atunci cand vine vorba despre sah. Sustinerea in scoli a practicarii sahului, dar si organizarea a numeroase concursuri sub titulatura "Sah in Cartiere" au adus cateva bile albe Iasului, care incepe sa organizeze din ce in ce mai multe competitii de profil. Daca in 2012 s-a organizat la Iasi Campionatul Mondial de Sah Scolar, anul viitor, Iasul va organiza un nou campionat.

 "In 2013, Iasul va organiza Campionatul Mondial de Amatori, iar in 2014 vom gazdui Campionatul Mondial de Tineret pe Echipe. Intentionam, chiar daca acest lucru presupune un efort de circa 3-4 milioane de euro, sa obtinem dreptul de organizare a Olimpiadei de Sah din 2018. Cu ajutorul sponsorilor, Ministerului Tineretului si Sportului poate  si cu ajutorul autoritatilor locale, sper sa reusim acest lucru. Despre primirea dreptului de organizare a competitiei din 2014 abia am fost notificati de Federatia Europeana de Sah", a precizat Sorin Iacoban, seful Comisiei de Tineret si Sport din Consiliul Local.

Sursa: Bzi.ro

Niciun comentariu: