sâmbătă, 23 iunie 2012

Proiecte ale Iasului: ROSE – Romania Self Evaluation

În perioada ianuarie 2012 – decembrie 2013, Asociația EuroDEMOS implementează proiectul ROSE – Romania Self Evaluation, finanțat de către Comisia Europeană prin Programul de Învățare pe tot Parcursul Vieții – Leonardo da Vinci, Transfer de Inovație.
Proiectul ROSE – Romania Self Evaluation aplică politicile europene privind îmbunătățirea sistemelor de asigurare a calității în învățământul vocațional și va promova cooperarea în sistemul vocațional de învățământ la nivel European. În cadrul proiectului vor fi create instrumente și metodologie specifice de evaluare pentru creșterea activității didactice în sistemele de educație vocațional și non-formal.

Parteneri în implementarea proiectului sunt:
- Konya Il Milli Egitim Mudurlugu (Konya Provincial Directorate Of National Education) – Turcia
- Pia Informacijski Sistemi In Storitve, D.O.O. (Pia It Services, Ltd) – Slovenia
- “St Kliment Of Ohridski” Foreign Language Learning School – Bulgaria
- Universitatea de Arte “George Enescu” Iași
- Agenția Județeană pentru Prestații Sociale Iași
- Colegiul Tehnic “Gheorghe Asachi” Iași





La nivel național, proiectul va cuprinde conferințe publice, activități de adaptare la sistemul național de educație metodologia implementată în diferite state Europene, formarea unei rețele de traineri ce vor aplica metodologiile de evaluare la nivel național, workshop-uri de adaptare a metodologiilor folosite la nivel european pentru sistemele naționale de formare profesională a adulților și educația nonformală, campanii naționale de implementare a metodologiilor de autoevaluare pentru creșterea calității în activitatea educațională, activități specifice de promovare și diseminare a rezultatelor proiectului, etc.

Prin activitățile sale, proiectul ROSE – Romania Self Evaluation va transfera la nivel național rezultate din proiecte specifice de creștere a calității sistemelor de educație vocaționale implementate până acum în 7 state (Bulgaria, Germania, Grecia, Marea Britanie, Polonia, Slovenia, Turcia).

Niciun comentariu: