miercuri, 6 iunie 2012

8000 de ieseni au fost la Iasi Educational Trade Show


Timp de trei zile capitala culturala a Romaniei s-a mutat la Iasi. Peste 8.000 de ieseni au participat la evenimentele organizate sub egida Iasi Educational Trade Show – IETS, cea mai mare manifestare dedicata educatiei din capitala Moldovei.

Organizata in perioada 1 – 3 iunie, aceasta a antrenat mediul economic, cel academic si comunitatea locala deopotriva intr-o pleiada de evenimente care au insufletit Iasul, aliniindu-l marilor capitale culturale ale lumii.

Organizat in a doua zi a evenimentului, pe data de 2 iunie, Spectacolul de Gala „Clasic 300” s-a constituit intr-un moment de referinta pentru mediul cultural iesean.

In deschiderea Spectacolului „Clasic 300” mediul local de business a premiat excelenta in educatie. Un numar de 18 studenti de la cele cinci universitati publice din Iasi au primit, in cadrul unei ceremonii festive, premii in valoare de 500 de euro fiecare.

Peste 2.000 de ieseni au ales sa viziteze si Expozitia de Oferte, Tehnologii, Servicii si Carte Educationala care s-a desfasurat pe intreaga perioada a Iasi Educational Trade Show – IETS.

Tot in cadrul IETS a fost organizat pe data de 3 iunie si cel mai mare eveniment al centrului universitar iesean, Ziua Absolventului 2012.Intr-o ceremonie fastuoasa si plina de energie in acelasi timp, peste 3.000 de absolventi ai celor cinci universitati de stat din Iasi s-au adunat in arealul delimitat de Catedrala Mitropolitana si Palatul Roznovanu pentru a primi binecuvantarea reprezentantilor Bisericii Ortodoxe si ai celei Catolice si pentru a asculta cuvantarile adresate de liderii mediului academic.

In cadrul ineditului concert in aer liber s-a dat startul si numaratorii inverse pentru cel mai mare eveniment de educatie din Europa de Rasarit, FIE 2013 – Festivalul International al Educatiei ce va avea loc la Iasi timp de zece zile, in luna mai a anului viitor.

Sursa: newsiasi.ro

Niciun comentariu: