luni, 31 martie 2014

Sahul a devenit materie optionala in scoli!





Astăzi, 31 martie 2014, prin Ordinul nr. 3249, Ministrul Educației Naționale, domnul Remus Pricopie, a oficializat introducerea șahului ca materie opțională în școli. Disciplina se va numi “Educație prin șah” și cuprinde primii doi ani de studiu.
         
Este o zi mare pentru șahul românesc, care își vede  realizată această veche aspirație. Acum depinde doar de noi, de comunitatea șahistă din România, de introducerea șahului în cât mai multe școli din țară!
         
Iată că unul din obiectivele majore, promise atunci când am venit la conducerea federației, s-a împlinit. Mulțumim Domnului Ministru Remus Pricopie, un adevărat iubitor al șahului, tuturor profesioniștilor din Ministerul Educației Naționale și celor din cadrul Federației Române de Șah.

Îi mulțumesc doamnei Elisabeta Polihroniade pentru întreaga activitate dedicată popularizării șahului și nu în ultimul rând prietenului meu, Ion-Șerban Dobronăuțeanu, vicepreședinte al Federației Europene de Șah, pentru susținerea permanentă a șahului românesc la nivel internațional.
         
Nu este decât un prim pas, urmând ca în perioada următoare să-i pregătim pe cei care își doresc să predea șahul în școli și să atragem cât mai mulți copii în fascinanta lume a șahului!”

Comunicatul de presa prezentat de Ministerul Educatiei Nationale il gasiti AICI.

Niciun comentariu: