miercuri, 26 martie 2014

Mesajul meu catre comunitatea elena cu ocazia Zilei Nationale a Greciei




Astazi este Ziua Nationala a Greciei. In fiecare an, pe 25 martie, elenii sarbatoresc ziua nationala a statului, evocand Revolutia din anul 1821 ce a fost un urias efort al neamului elen pentru scuturarea unei indelungate sclavii de patru veacuri si restabilirea libertatii si demnitatii natiunii!

Aceasta revolutie de noua ani a fost un sir nemasurat de lupte cu succesive victorii si infrangeri, cu toate grozaviile pe care le presupune un razboi, precum si un sir de evenimente politice si demersuri diplomatice care au dus la nasterea statului  grec independent!

Este un moment de bucurie sa fim alaturi de comunitatea elena din Romania în aceasta zi cu dubla semnificatie, Buna Vestire si  Ziua Nationala a Greciei!

Prin contributia minoritatii elene la viata culturala, stiintifica si economica, prin spiritul de convietuire si acceptare reciproca pe care-l genereaza, aceasta reprezinta un atu si o bogatie pentru Romania, iar la ceas de sarbatoare este momentul sa apreciem bunele relatii pe care statul nostru le-a avut si le are cu Grecia si pe care ni le dorim si le sustinem si pentru viitor!


Cu prietenie si consideratie,

Deputat PSD

Sorin Avram Iacoban

Colegiul 10 Iasi

Niciun comentariu: