marți, 18 martie 2014

Bucureşti - Declaraţie politică: Scrisoare deschisă către Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi - domnul Cristian Adomniţei



  

     

Domnule Preşedinte Cristian Adomniţei, domnilor foşti colegi de guvernare, fac apel la dumneavoastră, la raţiune şi înţelepciune!

Ştiu că sunteţi epuizaţi după efortul guvernării, epuizare din cauza căreia aţi plecat din  USL. Acum staţi mai mult prin şedinte şi delegaţii permanente, pentru a vă convinge unii pe alţii, dacă a fost sau nu bine ce aţi făcut. Dar, înainte de a arunca cu piatra, uitaţi-vă o clipă în oglindă!

Sub semnul USL, alături de PSD, aţi promis pe 24 Ianuarie ieşenilor, victorie până la capăt pentru a scăpa de regimul Traian Băsescu!
 
Sub simbolul USL şi cu sprijinul PSD aţi ajuns Preşedintele Consiliului Judeţean!
Sub sigla USL şi împreună cu PSD aţi susţinut Manifestul pentru Iaşi, document care înglobează proiectele importante ale Iaşului!

Sub aripa USL şi cu voturile PSD aţi obţinut un post de viceprimar al Municipiului Iaşi, 11 consilieri judeţeni, 6 consilieri locali în  Iaşi, 45 de primării, directori de deconcentrate şi nenumăraţi consilieri locali în comune.

Stau şi mă întreb: V-a lovit dintr-o dată amnezia, sau acesta vă este caracterul?
Eu sunt unul dintre cei doi PSD-işti care nu a votat alianţa cu PNL-ul, şi nu pentru că nu am înţeles pragmatismul şi realismul pentru care această alianţă s-a înfăptuit, ci pentru că vă cunosteam caracterul, domnule Adomniţei!

Înainte de ruperea alianţei, toate televiziunile titrau că, în numeroasele şedinte ale PNL, unul dintre cei mai vehemenţi opozanţi ai USL este liderul de la Iaşi, Cristian Adomniţei.
Lunea trecută aţi fost la Vasile Blaga, în sediul din Modrogan, cu căciula în mână, pentru a obţine de la PDL Iaşi voturile în CJ şi CL. Nu le-aţi obţinut!

Ieri, trâmbiţaţi prin Parlament că veţi obţine de la BPN al PDL voturile mult dorite. Nu le-aţi obţinut!

Ia mai uitaţi-vă o dată în oglindă, domnule Adomniţei! Nu cumva, tot dumneavoastră sunteţi cel care la discursul de investitură ca Preşedinte al Consiliului Judeţean  Iaşi spuneaţi: "Oamenii şi-au pus speranţe foarte mari în USL. Atât eu, cât şi domnul Primar Gheorghe Nichita, suntem obligaţi să lucrăm împreună, pentru proiectele orasului şi ale judeţului nostru. Nu avem voie să dezamăgim ci, cu bună credinţă, cu bună cuviinţă şi cu perseverenţă vom duce la bun sfârşit toate aceste proiecte".

Cum a rămas cu buna credinţă şi cu buna cuviinţă, domnule Cristian Adomniţei? Cu dezamăgirea nu vă mai întreb, pentru că vedem cu toţii cum staţi!

După 22 de ani, în care Iaşul a fost tot timpul în opoziţie cu puterea de la Bucureşti, după toate încercările dumneavoastră de a vă preda cu arme şi bagaje la PDL, cam ce aţi fi vrut să facă PSD Iaşi? Să se încreadă în buna dumneavoastră cuviinţă şi credinţă şi să arunce Iaşul de pe trendul ascendent pe care îl are în ultimii ani?

Vă este mai uşor să mergeţi cu jalba-n proţap şi cu capul plecat la inamicii politici, decât să staţi cu fruntea sus şi cu perseverenţa de care spuneaţi, lângă aliaţi, ducând la bun sfârşit promisiunile făcute către ieşeni?

Domnule Adomniţei, măcar în ceasul al 12-lea, vă cer o minimă demonstraţie de maturitate politică, prin aceea de a avea raşiunea şi înţelepciunea menţinerii alianţei USL la Iaşi.

Şi pentru că, un înţelept antic spunea: "Raţiunea e mai preţioasă decât toate avuţiile lumii", consider că nu aţi avea nevoie decât de o clipă de luciditate şi meditaţie, după ce veţi fi terminat de numărat stelele de pe steagul UE, ca să vă gândiţi şi la cei care aşteaptă de la dumneavoastră, un tânăr politician, doar să vă ţineţi cuvântul dat.

Dacă nu puteţi, atunci daţi-vă demisia de ruşine, pentru că pe cea de onoare nu o meritaţi!

Cu compasiune,

Deputat PSD Iaşi 

Sorin Avram Iacoban

Niciun comentariu: