miercuri, 4 martie 2015

Bucureşti - Declaraţia politică: "Programul de guvernare al P.N.L.- un rezumat penibil al “odioaselor tăieri”



Distinse domnule Preşedinte,
Onorat prezidiu,
Stimate doamne şi stimaţi domni deputaţi !   
Cu îngăduinţa dumneavoastră astăzi vă voi prezenta
            declaraţia politică intitulată:

Programul de guvernare al P.N.L.- un rezumat penibil al “odioaselor tăieri”.

Dragi colegi, deși suntem în luna martie 2015 și a început a cincea sesiune parlamentară a acestui mandat, noul P.N.L., de fapt “P.D.L. reloaded” nu a reușit încă să iasă în public cu un mesaj adresat  românilor, nu mai vorbim de măsuri concrete de guvernare sau legiferare.

Iată că principalul partid de opoziţie a demonstrate, că nici atunci când își lansează propriul program de guvernare cetăţenii nu sunt menţionaţi ca făcând parte din  ecuaţia politică a domniilor lor. Acest  lucru este lesne de observat atunci când vedem derapajele în public ale noului P.N.L., derapaje care s-au dorit a fi puncte de vedere cu privire la noul program de guvernare, lansat cu “fastul” necesar unui partid care a contribuit la odioasele tăieri.

Așadar, conform declaraţiilor unuia dintre copreședinţii noului P.N.L., Vasile Blaga, programul de guvernare cheamă potenţialii parteneri politici la discuţii pentru a creea o majoritate care să asigure P.N.L.-ului guvernarea.

Înţelegem, că scopul principal vizat de acest program de guvernare este aducerea P.N.L. la guvernare; nimic pentru alegător, nimic pentru romani. În acest context, continuă domnul Blaga, ”programul de guvernare cheamă potenţialii parteneri politici la discuţii pentru a face o majoritate care să aducă P.N.L. la guvernare”.  Din nou, nimic despre cetăţean, cetăţean care nu este văzut nici măcar ca partener al P.N.L., parteneri fiind doar cei care, prin votul lor, să poată aduce P.N.L. la guvernarea ţării.

Am crezut iniţial că domnul Blaga este foarte confuz în exprimare, poate din cauza ultimelor denunţuri ale pușcăriabililor în varianta băsesciană și am căutat să văd poziţia celuilalt copreședinte al noului P.N.L. cu privire la programul lansat.

Astfel, Alina Gorghiu ne anunţă, în schimb, că proiectul de guvernare se dorește a fi un parteneriat cu Președintele României !! Imediat m-am gândit că ar putea fi vorba de un parteneriat asemănător de tipul celui BOC-BĂSESCU, fapt pentru care am citit mai departe declaraţia doamnei Gorghiu: “Scopul proiectului este să fie generată o majoritate parlamentară care să schimbe guvernul P.S.D. . Nu venim cu o simplă reţetă fiscală, nu revenim să reparăm ce   s-a făcut rău înainte!

Din nou, nimic despre cetăţean, nimic despre alegător, ba mai mult se declară ferm că nu se dorește repararea a ce s-a făcut rău înainte. Normal, dragi colegi, pentru ca autorii a ceea ce s-a facut rau inainte pot fi regasiti printre propunerile lipsite de inspiratie facute de noul PNL pentru ministerele Guvernului “to be elected”.

Am presupus că nici doamna Gorghiu nu a avut o declaraţie inspirată și am căutat să văd poziţia domnului Predoiu, considerând că domnia sa poate tranșa decisiv dilema reprezentării cetăţeanului și a interesului său în programul de guvernare propus de P.N.L. .

Domnul Predoiu nu întârzie să precizeze că : “Acest proiect este argumentul  cel mai solid cu care P.N.L.  vine și îl oferă celor  interesaţi să susţină un program și un guvern responsabil !”

Din nou, nimic despre cetăţean, nimic despre poporul român !
Dragi colegi, este evident faptul că scopul principalului partid de opoziţie, “ P.D.L. reloaded”  si nu noul P.N.L., deoarece    P.N.L.-ul a murit odată cu trădarea U.S.L. și A.L.D.E., nu este altul decât “ciolanul”, așa într-o exprimare mai plastică dar care exprimă realitatea. Nici unul dintre copreședinţii vechiului P.D.L. nu au rostit cuvântul roman, nici măcar cel care se dorește a fi prim-ministru ci, cu dispreţ au rostit doar 2 cuvinte:  “ vrem guvernarea”.

Tocmai din această cauză am avut curiozitatea să arunc câteva priviri asupra programului de guvernare, în realitate o colecţie de fraze expuse publicului larg pentru a fundamenta aducerea la guvernare a vechiului P.D.L. în frunte cu Cătălin Predoiu, cel care a avizat favorabil tăierea salariilor din postura de ministru al Justitiei, taierea salariilor, tăierea pensiilor, tăierea ajutoarelor sociale și creșterea brutală a T.V.A.-ului la 24 %.

Am văzut la capitolul lozinci politicianiste măsura reducerii abandonului școlar. Dragi colegi, reducerea abandonului școlar poate fi o consecinţă  a unui set de măsuri pro educaţie, nu o măsură propriu-zisă. Adică, abandonul școlar va fi redus direct din pixul premierului ”to be elected” Predoiu? Se vor tăia niște procente din pix asemeni tăierii salariilor bugetarilor cu 25 % ?

Domnilor din vechiul P.D.L., nu a trecut mult timp de când aţi închis sute de școli prin comasare, de când aţi zâmbit încurajator faţă de șeful dumneavoastră suprem care declara că școala românească produce tâmpiţi.

Apoi, vă propuneţi să stopaţi migraţia medicilor. Cum se va face aceasta, tot din pix de la Palatul Victoria? Nu uitaţi că Președintele pe care l-aţi venerat a fugărit medicii români în străinătate. 

Și nu în ultimul rând vă propuneţi să dezvoltaţi infrastructura rutieră. Nu uitaţi dragi colegi, că președintele pe care l-aţi venerat a declarat că România nu are nevoie de autostrăzi.

Aţi declarat domnule Predoiu că nu doriţi să vă întoarceţi la vremuri de austeritate ! Să înţelegem, domnule Predoiu, că domnul Blaga s-a hotărât să doneze la bugetul statului șpaga luată pe vremea când se ocupa atât de campaniile electorale ale ultimului oligarh din Europa cât și de propriul buzunar ? Vă dă domnul Blaga șpaga înapoi?

Doriţi reforma învăţământului domnule Predoiu dar aţi mutat, împreună cu domnul Blaga și cu doamna căreia îi lipsește feonul din recuzită, profesorii, din sălile de clasă pe holurile tribunalelor în căutarea dreptăţii. Cine este responsabil, domnilor de la “P.D.L. reloaded”de faptul ca  de profesorii au fost “târâiţi” prin salile de judecata pentru recunoasterea drepturilor lor legale, instanţele aducând o reparaţie pentru genocidul social pe care l-aţi iniţiat?

Dragi colegi, este  clar faptul că se încearcă aducerea la guvernare a vechiului P.D.L., cosmetizat ce-i drept, printr-o nouă etichetă deoarece își depășise de mult durata valabilităţii minimale. Ne-am dat seama de acest lucru deoarece “port-drapelul” programului acesta iniţiat de elevii fostului “diriginte” de la Cotroceni este enunţat printr-o fază sugestivă: “Finanţele ţării au fost echilibrate printr-o austeritate dură și sacrificii ale populaţiei”.

Aţi înţeles dragi colegi? Au ajuns cei din vechiul P.D.L. să aprecieze odioasele tăieri, au ajuns să aprobe nenorocirile din ţară în timp ce ei se înfruptau din șpăgi grase, au ajuns să elogieze gesturile extreme ale celor care nu au mai putut rezista unui asemenea tratament degradant plecând în lumea celor drepţi cu mult înainte de vreme.

Acesta este noul P.N.L., sau așa cum merită să i se spună,  “P.D.L. relauded”, aceștia sunt politicienii care acum câţiva ani în urmă se ascundeau în jurul scutului de la Palatul Cotroceni, prosperând, în timp ce populaţia României flămânzea ! Aceștia sunt politicienii pentru care cetăţeanul roman nu a reprezentat nimic și din câte înţelegem, nu va reprezenta niciodată un scop prioritar, pentru că singura grijă a aceastora este cea enunţată de următoarele două lozinci: “Vrem ciolan !” și  ”După noi, potopul !“.

Vă mulţumesc!

Deputat PSD

Sorin Avram Iacoban

Colegiul 10, Iaşi

Niciun comentariu: