vineri, 9 mai 2014

Mesajul meu pentru 9 Mai - Ziua Europei şi a Independenţei!



În fiecare an, la 9 mai, se serbează Ziua Uniunii Europene, pentru a marca istorica declaraţie de la 9 mai 1950 a ministrului francez de externe Robert Schuman, prin care propunea un plan de colaborare economică între Franţa şi Germania, pentru eliminarea rivalităţilor seculare dintre cele două state. Decizia a fost luată de Consiliul European de la Milano, în 1985.

De asemenea, la 9 mai 1877, Mihail Kogălniceanu declara în Parlamentul ţării: "suntem independenţi, suntem naţiune de sine stătătoare"! 

9 mai nu este o zi ca oricare alta, este o zi în care ar trebui, mai mult ca oricând, să conştientizăm că avem alături o Europă întreagă. Este de asemenea o zi care ne reaminteşte că trebuie să fim mândri, ca români, zi de zi şi nu doar câteodată!

Ne putem mândri nu doar cu trecutul nostru, în care oameni de cultură, de ştiinţă sau pur şi simplu pionieri ai românismului au strălucit în Europa şi în lume, ci şi cu prezentul!

Europa înseamnă mai mult decât să circulăm sau să muncim liber, înseamnă o casă, o comunitate, în care diferenţele istorice şi culturale unesc, nu despart!

Să credem, deci, într-o Europă pe care chiar noi o construim şi o folosim, pentru ca fiecărui român să-i fie mai bine!


Cu consideraţie şi respect,

Deputat PSD

Sorin Avram IACOBAN

Colegiul 10 Iaşi

Niciun comentariu: