luni, 12 mai 2014

Iaşi - Sfinţirea Centrului de Zi „Sfântul Prooroc Zaharia“


La Biserica „Sf. Sava cel Sfinţit“ am participat astăzi  la sfinţirea Centrului de Zi pentru persoane cu deficienţe de auz şi vorbire. Aşezământul îl are ca ocrotitor pe Sfântul Prooroc Zaharia şi a fost realizat cu sprijinul autorităţilor locale şi centrale.

În noul spaţiu al parohiei ieşene se va oferi consiliere persoanelor cu deficienţe de auz şi vorbire şi, de asemenea, se vor derula diverse activităţi pentru cei din această categorie.  

Centrul dispune de un spaţiu nou în care specialişti ai Parohiei şi ai Primăriei Iaşi, autorizaţi în cunoaşterea limbajului mimico-gestual, vor oferi consiliere, sprijin, suport, organizând diverse activităţi de socializare şi de petrecere a timpului liber. 

Persoanele cu deficienţe de auz şi vorbire care vor veni şi vor solicita ajutorul vor avea acest sprijin oferit de specialişti, în rezolvarea problemelor lor, în reprezentarea lor şi în facilitarea comunicării cu diferite instituţii din Iaşi.

Tot în această clădire va funcţiona şi o bibliotecă cu peste 1.000 de volume, cu sală de lectură. Centrul va mai avea şi o sală multifuncţională în care se vor desfăşura activităţi gen jocuri recreative sau recuperare medicală.







Niciun comentariu: