joi, 8 mai 2014

Iaşi: Conferinţă de presă pentru deschiderea Festivalului Internaţional de Şah „Open Iaşi”

Astăzi am avut conferinţa de presă prin care am anunţat deschiderea Festivalului Internaţional de Şah „Open Iaşi”, turneu aflat la prima ediţie. Valoarea premiilor puse în joc este de 25.000 euro. La eveniment va fi prezent şi  Excelenţa Sa Kirsan Ilyumzhinov, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Şah (FIDE).


International Chess Festival Iaşi Open, concurs de şah aflat la prima ediţie, are loc în perioada 10-18 mai 2014 şi este găzduit de Sala Sporturilor din Iaşi. 

Festivalul este cel mai puternic concurs de şah organizat până acum în România, printre participanţi aflându-se mai mulţi şahişti din top 50 mondial, iar fondul total de premiere,de 25.000 de euro, este cel mai mare comparativ cu celelalte turnee din Europa de Est şi Centrală.



21.000 de euro vor fi câştigaţi de cei mai buni jucători din cadrul turneului Open A, destinat jucătorilor seniori legitimaţi la cluburi afiliate Federaţiei Române de Şah, 1.500 de euro la turneul Open B – pentru juniorii cu vârste până la 12 ani, iar 2.500 de euro reprezintă fondul de premiere al turneului Open C, competitia de şah-blitz, deschisă tuturor sportivilor.

Aşadar, le urez tuturor sportivilor şi invitaţilor bun venit la Iaşi, multă baftă şi o competiţie plină de bucurii şi satisfacţii!

Sursa VIDEO a conferinţei de presă o găsiţi pe:  WWW.PRIORITATEPENTRU IASI.RO

Niciun comentariu: