marți, 27 mai 2014

Bucuresti - Am votat Legea Voluntariatului!



In aceste momente in plenul Camerei Deputatilor am votat Legea Voluntariatului care a intrat pe Ordinea de Zi a Camerei la punctul 11.

S-a votat in felul urmator:

- 302 voturi - pentru

- 1 vot de abtinere

- 2 voturi - impotriva.

Proiectul de lege care reglementeaza voluntariatul si al carui initiator am fost alaturi de colegii mei semnatari  a trecut!

In primul rand, noua lege incurajeaza voluntariatul deoarece acesta va fi recunoscut ca experienta profesionala, iar voluntarii vor putea cere din partea organizatiilor sau institutiilor gazda un certificat de competente recunoscut la nivel european.

Un alt avantaj este ca, daca la un interviu de angajare doi candidati au acelasi punctaj, cel care a activat ca voluntar va putea primi puncte in plus. 

In ceea ce priveste avantajele pentru bugetul de stat, va fi interzisa disimularea unui contract de munca intr-unul de voluntariat, pentru eludarea de la plata taxelor catre stat.

Mai mult, potrivit ultimului Eurobarometru, din 2010, Romania are aproximativ 4,4 milioane de voluntari, respectiv 20 la suta din populatia tarii, asteptandu/ne asadar ca noua lege sa fie in folosul celor vizati.

Niciun comentariu: