miercuri, 5 februarie 2014

La multi ani, Gheorghe Hagi!



Astazi este ziua lui Gica Hagi! Fostul capitan si selectioner al echipei nationale a Romaniei, Gica Hagi, implineste astazi 49 de ani!

Regele Fotbalului Romanesc a fost recordmanul absolut al echipei nationale: cele mai multe banderole de capitan, cele mai multe selectii si cele mai multe goluri, seria recordurilor fiind intrerupta de Dorinel Munteanu. Gica Hagi este insa golgeterul all-time, cu 35 de goluri.

A jucat in 223 de meciuri in Liga I si a marcat 141 de goluri. A cucerit trei titluri de campion si trei Cupe ale Romaniei, iar la nivel international, a evoluat la cele doua mari forte ale Primerei Divizion: Real Madrid (1990-1992, 19 goluri in 64 de meciuri) si FC Barcelona (1994-1996, 7 goluri in 36 de meciuri), precum si la  Galatasaray Istanbul unde a jucat 167 de meciuri si a inscris 78 de goluri.

In afara acestor cifre, Gica Hagi a adunat patru titluri de campion si doua Cupe ale Turciei, o Cupa UEFA si Supercupa Europei.

Dincolo de aceste performante remarcabile de care merita sa ne amintim in orice moment, transmit, pe aceasta  cale, urarile mele de bine si de felicitare pentru aceasta zi marelui fotbalist si simbol al Romaniei, precum si respectul  si consideratia nemijlocite!

La multi ani, Gheorghe Hagi! Fotbalul romanesc implineste astazi 49 de ani!


Niciun comentariu: