marți, 11 februarie 2014

Dosar de presă: Deputatul Sorin Iacoban cere Guvernului bani pentru soseaua de centura a Iasului

Proiectul vizand realizarea centurii de ocolire a Municipiului Iasi, destinata traficului usor, starneste nemultumirea deputatul iesean Sorin Iacoban.

 Acesta reclama faptul ca a fost realizata doar o portiune de 8.17 kilometri, destinati exclusiv traficului greu, insa, din fondurile Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) Iasului nu i-a fost alocat nici un euro.

"Cu toate ca raspunsul primit de la Guvern in ceea ce priveste lipsa fondurilor a fost clar, totusi s-a gasit posibilitatea pentru anumite unitati administrativ-teritoriale sa se finanteze lucrarile centurilor lor ocolitoare.

 Astfel, Municipiul Constanta a primit 55.9 milioane de euro, localitatile Deva si Orastie impreuna, 73.7 milioane de euro, pentru Bacau s-a asigurat finantare de 270 de milioane de euro pentru toti cei 31 Km ai centurii ocolitoare, iar pentru Suceava s-a hotarat asupra finantarii finalizarii centurii ocolitoare a Municipiului, tinand cont ca lucrarea era deja terminata in proportie de 80%", spune deputatul iesean.

Sursa: www.bzi.ro

Niciun comentariu: