marți, 25 februarie 2014

Bucureşti - Declaraţie politică: Apel la responsabilitate: P.N.L. trebuie să rămână în U.S.L. pentru România!

                  

    
Distinse domnule Preşedinte,
Onorat prezidiu,
Stimate doamne şi stimaţi domni deputaţi !
Cu îngăduinţa dumneavoastră astăzi vă voi prezenta declaraţia politică intitulată:

Apel la responsabilitate: P.N.L. trebuie să rămână în U.S.L. pentru România !

   Dragi colegi, de când preşedintele Crin Antonescu şi-a propus să fie actor principal în telenovela “P.N.L. în opoziţie”, majoritatea alegătorilor au decis să închidă televizorul. U.S.L. a fost mandatată să preia conducerea ţării din mâna oligarhilor P.D.L. şi ai lui Traian Băsescu şi să ducă ţara spre ieşirea din criză. Românii, înşelaţi de numărătoarea domnului Opriş în 2009, şi-au dorit ca, în sfârşit, două forţe politice responsabile să scape ţara de blestemul portocaliu. 

Alegerile prezidenţiale de la sfârşitul anului acesta vor fi guvernate de votul pro sau anti Băsescu. Tocmai din această cauză nu înţeleg de ce este agreată, din ce în ce mai mult, ideea candidaturilor care să reprezinte stânga politică sau dreapta politică când la vot oamenii, negreşit, se vor prezenta să dea o ultimă lovitură celui care va figura în cărţile de istorie la capitolul “erată” şi cred că ştiţi foarte bine la cine mă refer.

Dragi colegi liberali, ţin să vă amintesc că la 24 ianuarie 2011, la Iaşi, oraşul Unirii, a luat fiinţă aceastş alianţă care s-a identificat cu speranţa românilor de mai bine. În decembrie 2012 am fost învestiţi cu încredere şi avem responsabilitatea bunăstării proporului român şi a înfrângerii regimului Băsescu. Trebuie să rămânem împreună pentru a nu suprima speranţa românilor, chiar dacă unii din liderii dumneavoastră nu doresc. Poate este doar o rătăcire de moment! Trebuie să rămânem uniţi şi trebuie să înţelegem că guvernele nu se fac la televizor, guvernele se fac prin negociere politică şi nu trebuie să uităm nici o clipă ceea ce ne-a unit în acel moment. 

   Nu înţeleg, de asemenea, de ce preşedintele Partidului Naţional Liberal doreşte să candideze pentru alegerile prezindenţiale, reprezentând opoziţia şi nu puterea! Nu înţeleg de ce Partidul Naţional Liberal nu mai doreşte să respecte parteneriatul cu alegătorul român, acela de a lupta împreună cu P.S.D. până la plecarea definitivă a lui Traian Băsescu de la Cotroceni. Oare pentru Partidul Naţional Liberal, parteneriatul cu populaţia României şi implicit cu alegătorul român păleşte unui eventual parteneriat cu Traian Băsescu? A uitat oare Partidul Naţional Liberal că singurul partener onest al guvernului Tăriceanu a fost Partidul Social Democrat, deşi acesta nu a ocupat nici o funcţie în Guvern? A uitat Partidul Naţional Liberal ce a păţit alt partener al P.D.L.-ului, anume P.N.Ţ.C.D.-ul în timpul guvernării distinsului prim-ministru Victor Ciorbea? 

Cu siguranţă că aţi uitat aceste lucruri şi tocmai din această cauză nu înţeleg îndărătnicia cu care insistaţi să fiţi iniţiatorii unei alte crize politice după celebrul model Traian Băsescu. Eu am încredere că judecata dumneavoastră va fi una sănătoasă, pentru că alegătorii aşteaptă de la noi nu polemici doctrinare la televizor, nu episoade de telenovelă politică, ci fapte concrete. Cred că formaţiunea politică pe care o reprezint a demonstrat că nu doreşte sub nici o formă ca mandatul cu care ne-a învestit alegătorul român să nu fie dus la îndeplinire. Suntem deopotrivă responsabili în acest moment de viitorul românilor, iar dacă ne uităm în urmă ştim că pe ce a pus mâna Traian Băsescu a distrus aproape instantaneu.

Nu a fost criză politică în ţară fără ca să nu existe acelaşi element comun, fie că s-a numit P.D., fie că s-a numit P.D.-L., o formaţiune politică care a făcut “autostopul” între stânga europeană şi dreapta europeană, o formaţiune politică cameleonică care şi-a schimbat culoarea de la un scrutin la altul, însă asemeni vorbei “apa trece, dar pietrele rămân”, indiferent de inconsecvenţa doctrinară a rămas cu acelaşi “diriginte”, încă chiriaşul de la Cotroceni, care a ciuruit atât formaţiunile politice cu care a semnat parteneriate, cât şi pe românii care, la referendum, nu l-au mai dorit preşedinte. 

Având în vedere toate aceste realităţi ale politicii din ultimii zece ani din România, lansez un apel la responsabilitate colegilor noştri liberali cărora le aduc aminte că nu pot fi părtaşii introducerii ţării într-o situaţie de criză; că nu pot consimţi jocurilor politicianiste de la Cotroceni şi că, de data aceasta, trebuie apărată suveranitatea Parlamentului României, suveranitate câştigată cu foarte multă greutate, după o vreme când, în ţară, nu a mai existat nici Guvern, nici Parlament, ci doar Traian Băsescu.

Vă mulţumesc ! 

Iacoban Sorin Avram

Deputat  - Colegiul 10 Iaşi





Niciun comentariu: