vineri, 18 mai 2012

Din categoria proiectele Iasului: sistemul de informare in timp real a calatorilor


Primăria Municipiului Iaşi a inaugurat sistemului de informare în timp real a călătorilor.

Sistemul de informare în timp real a călătorilor este realizat prin integrarea unor măsuri din proiectul Archimedes, respectiv sistemul de management al traficului – GPS, sistemul de supraveghere video, staţiile de transport public.

Printr-un parteneriat între Primăria Iaşi, R.A.T.P. şi CiTV se doreşte sa se asigure informarea utilizatorilor de mijloace de transport în comun prin:
  • afişarea staţiilor pe ecranele din autobuze şi tramvaie, staţia curentă şi următoarele 3 staţii;
  • afişarea legăturilor dintre autobuze şi tramvaie pe ecranele din autobuze;
  • afişarea autobuzelor si tramvaielor şi ruta pe care merg, dar şi minutele până la sosirea acestora, în staţiile R.A.T.P.;
  • informaţie în timp real: ora, numărul autobuzului / tramvaiului, mesaje si anunţuri importante;
  • dialog direct cu publicul călător – sistem de mesagerie internă: transmiterea de mesaje importante, în timp real, dinspre R.A.T.P. şi Primaria Iaşi, către publicul călător (trasee, investiţii, tarife şi modificări, program); 
  • sistem de entertainment (ştiri, meteo, obiective de vizitat etc.) şi informare publică – o călătorie mai plăcută într-un mediu mai modern, având cele mai noi tehnologii şi tendinţe în domeniu.

Practic, sistemul de informare al călătorilor presupune implementarea a114 displayuri digitale, montate în 64 de autobuze (câte două în fiecare MAZ, respectiv unul singur în autobuzele Mercedes Benz) şi 36 de tramvaie, cărora li se adaugă 10 displayuri digitale amplasate în staţiile RATP.

De acum, datorită acestui echipament, cei care folosesc transportul public vor avea în permanenţă acces la aceste informaţii care au scopul de a asigura confortul tuturor călătorilor!

Niciun comentariu: