marți, 17 aprilie 2012

Viziunea economica a USL

Va propun sa avem in vedere viziunea economica a USL pentru Romania:





Fragmente preluate din Viziunea economica a USL pentru Romania

Programul economic al USL stabileşte o serie de obiective centrate în zona pieţei muncii, printre care reducerea cu 5 puncte procentuale a CAS pentru angajatori, creşterea salariului minim pe economie la 800 de lei pe lună. USL îşi propune, ca obiective de creştere, PIB şi buget mari, exporturi, investiţii productive, consum, ritm mediu de creştere de 4% anual, în timp ce dezvoltarea ar urma să fie asigurată de agricultură şi energie, sisteme publice, competitivitate, inovaţie-cercetare, creşterea nivelui de trai.

În programul Uniunii se prevede reducerea CAS cu 5 puncte procentuale pentru angajatori, precum şi reducerea integrală a plăţii CAS datorate de angajatori pentru 1 an de zile, pentru crearea de noi locuri de muncă (cu condiţia menţinerii pe locul de muncă încă un an de zile). Zero taxe pentru angajarea în regim part time pentru tinerii sub 25 de ani şi a persoanelor cu vârsta mai mare de 55 de ani, mai propune USL.

Programul economic al Uniunii prevede şi reducerea şomajului în rândul tinerilor, precum şi condiţionarea participării la licitaţiile pentru lucrări publice de existenţa a minim 10% angajaţi tineri (criterii - vârsta de până în 25 de ani plus condiţie: minim un an agajaţi la firma respectivă). USL mai promite şi creşterea salariului minim pe economie la 800 lei/lună.

Primul buget al USL va fi multianual şi va conţine toate măsurile enunţate. USL are drept obiectiv de creștere a veniturilor bugetare de la 32% la 38%. Uniunea prevede 8 surse suplimentare de venituri: creşterea gradului de absorbţie a fondurilor europene, oprirea risipei bugetare (-50%), combaterea eficientă a evaziunii fiscale, îmbunătăţirea colectării (inclusiv prin audit internaţional), contracte de performanţă în sistemul public, redevenţele statului, suprataxarea tranzacţiilor speculative, revizuirea sistemului de vânzare a drepturilor de poluare.

Niciun comentariu: