miercuri, 18 aprilie 2012

Din categoria proiectele Iasului, la rand: Pasajul "Octav Bancila'"



Legătură directă între două mari zone ale Iașului: Alexandru - Dacia şi Canta - Păcurari

Grație fondurilor europene, Primăria Municipiului Iaşi va rezolva o problemă mai veche, aceea a interconectării a două mari cartiere ale Iaşului, Alexandru - Dacia şi Canta - Păcurari, prin realizarea unui pasaj suprateran de transport peste calea ferată în zona străzii Octav Băncilă.

Execuţia lucrărilor la proiectul „Axa de dezvoltare Nord - Sud Pasaj Octav Băncilă” a adus la Iaşi, încă de anul trecut, cel de-al treilea mare şantier din suita de lucrări finanţate din fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană, după Axa Est-Vest și Axa Culturală. Totodată, vor fi reabilitate şi modernizate și o serie de străzi şi trotuare aferente zonei pasajului: Str. Columnei, Str. Toma Cozma, Str. Muşatini, Str. Plăieşilor, Str. Petru Poni, Str. Sarmisegetuza, Str. Strămoşilor, Str. Tabacului şi Str. Vitejilor.

Investiție de peste 20 milioane euro

Primarul Gheorghe Nichita a semnat în luna septembrie 2011 contractul de execuţie a lucrărilor cu asocierea de 4 firme care a câştigat licitaţia. Este vorba de firmele de construcţii Conest, Eky Sam, Vega 93 şi Corefero, care au participat şi câştigat licitaţia organizată în luna mai 2011 şi la care s-au înscris în total 9 firme sau asociaţii de firme. Implementarea proiectului a fost calculată cu mare atenţie de municipalitatea ieșeană, avându-se în vedere gestionarea integrată împreună cu celelalte mari proiecte de infrastructură care au început sau urmează să fie derulate în Iaşi.

Sursa: Iasul are prioritate!

Niciun comentariu: