duminică, 22 aprilie 2012

Un alt proiect al tinerilor: “Romania Seen Through Their Camera!"

      
         Zilele acestea se desfasoara la Iasi un alt proiect la care Municipalitatea si Consiliul Local s-au alaturat: “Romania Seen Through Their Camera!"
 
            Asociaţia “Support for Youth Development” din Cluj-Napoca organizeaza Expozitia “Romania Seen Through Their Camera” la Centrul de Informare Turistică Iași.

Expoziția va fi prezentată în perioada 21 aprilie – 7 mai 2012 și va include fotografii care surprind viziunea a 50 de tineri din Italia, Franța, Germania, Letonia, Lituania, Slovacia, Polonia și Portugalia asupra României. 

Aceste fotografii, împreună cu alte materiale media (filme și articole) au fost realizate în cadrul proiectului internațional „Romania Seen Through Your Camera”, finanțat de Comisia Europeană prin programul Tineret în Acțiune, acțiunea 1.1 Schimburi de tineri. 

Acest proiect se află la a doua ediție. Pornind de la realitatea existenței unor prejudecăți și stereotipuri negative despre români dincolo de granițe, proiectul vizeaza combaterea  lor, folosind ca instrumente fotografia și educația non-formală. 

Prima ediție a proiectului a avut loc în luna august 2011 în Transilvania și Maramureș. În cadrul celei de-a doua ediții care se află în prezent în desfășurare (12-23 aprilie 2012), 25 de tineri din 5 țări europene au surprins spațiul bucovinean și moldovenesc în fotografii, filme și testimoniale, urmând ca la finalul proiectului să promoveze România reală în comunitățile de provenienţă prin expoziții de fotografie similare și prezentări publice.

Rezultatele proiectului se vor materializa într-o serie de albume foto și DVD-uri ce vor fi distribuite în toate țările participante la proiect. În vara anului 2012, proiectul va fi reluat în regiunea Dobrogei, în cadrul celei de-a treia ediții.
Asadar, un bun prilej de promovare peste hotare a Iasului ca si capitala a Moldovei, ca si centru turistic si, in acelasi timp, ca si Oras European al Sportului, al Culturii, al Educatiei si nu numai.

Niciun comentariu: