marți, 9 decembrie 2014

Bucureşti - Donaţie pentru Programul „Educație prin Șah în Învățământul Preuniversitar”

Astăzi, 9 decembrie, 500 de școli din toată țara, care participă la activitățile desfășurate în cadrul programului național „Educație prin Șah în Învățământul Preuniversitar”, au primit o donație din partea Federației Române de Șah (FRS).  




Evenimentul a avut loc în prezența ministrului Remus Pricopie la sediul MEN, unul dintre susţinătorii şi partenerii programului „Educație prin Șah în Învățământul Preuniversitar”.


Donația FRS a constat în truse speciale pentru șah, care conțin, fiecare, 10 garnituri de piese, 10 table pliabile de șah, o tablă portabilă de demonstrație, două manuale (pentru fiecare an de studiu), programa primilor doi ani de studiu. 


Donația reprezintă unul dintre angajamentele FRS față de cele 500 de unități școlare, ca urmare a protocolului semnat, în primăvara acestui an, între MEN și FRS, în vedere implementării programului național „Educație prin Șah în Învățământul Preuniversitar”. 


Cele 500 de unități de învățământ au fost selectate pe baza unor criterii clare: existența unor cluburi de șah, existența elevilor care joacă șah, participarea la concursuri naționale/internaționale ale elevilor/unităților de învățământ.

Niciun comentariu: