marți, 30 octombrie 2012

Taxele şi impozitele locale rămân neschimbate şi în 2013


Proiectul privind taxele si impozitele locale pe anul viitor a fost supus dezbaterii publice, urmand sa fie postat pe site-ul Primariei Iasi pe o perioada de 30 de zile, in confirmitate cu legislatia in vigoare, pentru a fi consultat de populatie.

Propunerea municipalităţii este ca taxele şi impozitele să rămână neschimbate şi în 2013. „Practic, nu vom majora nici o taxă şi nici un impozit datorat către bugetul consolidat al municipiului Iaşi, urmând ca acestea să fie păstrate la nivelul anului 2012. Bineînţeles, în cazul în care vor exista iniţiative legislative de modificare a anumitor taxe, în conformitate cu noul Cod Fiscal, atunci vom fi obligaţi şi noi, ca toate municipalităţile din România, să operăm modificări la nivelul taxelor şi impozitelor locale. Din ceea ce ştim noi, până în acest moment nu s-a înregistrat nici o cerere din partea Guvernului”, a declarat Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei Iaşi.

 Dincolo de faptul că vor putea să-şi achite şi anul viitor taxele şi impozitele la acelaşi nivel, contribuabilii vor beneficia şi în 2013 de toate bonificaţiile pe care municipalitatea ieşeană le acordă în momentul achitării taxelor până în lunile martie sau septembrie, în cuantum de 5 la sută. 

Niciun comentariu: