vineri, 12 octombrie 2012

Guvernul Ponta a alocat circa 16 milioane de euro pentru Palatul Culturii


Guvernul a alocat, miercuri, 15,8 milioane de euro pentru plata lucrarilor suplimentare efectuate la Palatul Culturii din Iasi, suma fiind necesara pentru acoperirea costurilor de conservare si punere in valoare turistica a vestigiilor arheologice descoperite cu prilejul consolidarii cladirii.

"In cazul executarii lucrarilor de reabilitare si consolidare a Palatului Culturii din Iasi s-a constat existenta unor vestigii arheologice sub actuala cladire. Potrivit legislatiei in domeniu, a fost necesara deschiderea unui santier arheologic pentru cercetari, ceea ce a dus la lucrari suplimentare in valoare de circa 15,8 milioane euro.

 In acest context, Ministerul Culturii a solicitat catre BDCE amendarea acordului-cadru de imprumut prin majorarea costului net al proiectului, si respectiv a contributiei Guvernului la finantarea acestui proiect cu aproximativ 15,8 milioane euro. 

Suma respectiva, la care se adauga valoarea taxelor si impozitelor aferente acesteia, se asigura din sumele alocate de la bugetul de stat prin Ministerul Culturii", a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului, Andrei Zaharescu.

Continuarea pe newsiasi.ro

Niciun comentariu: