miercuri, 31 octombrie 2012

Guvernul USL readuce Iasul acolo unde ii este locul!


După ultima rectificare bugetară operetă de guvernul Victor Ponta, peste 30 de  milioane de lei au ajuns la Iaşi. Judeţul nostru se află în top trei, după mult timp, la capitolul alocări guvernamentale, fiind depăşit de judeţul Vâlcea. Cele peste 30 de milioane de lei au fost distribuiţi pentru plata datoriilor din sistemul de învăţământ, a arieratelor către furnizorii de energie termică şi a altor tipuri de datorii ale bugetelor locale.

O surpriză plăcută pentru ieşeni o reprezintă sumele alocate de guvern pentru plata datoriilor către furnizorii de energie termică. Dacă în perioada guvernării Boc orice alocare la acest capitol favoriza oraşe precum Cluj, Suceava sau Arad, ultima rectificare bugetară distribuie 13,5 milioane de lei judeţului Iaşi. Dacă municipiul Iaşi primeşte 12 milioane de lei, cea mai mare sună alocată la acest capitol unui oraş din ţară, alte 1,5 milioane ajung la Paşcani.

Pe locul doi la acest capitol, dar la o mare diferenţă de Iaşi se situează oraşele Focşani (Vrancea) cu 6 milioane de lei şi Brad (Hunedoara) cu 6 milioane de lei. Pentru plata arieratelor către furnizorii de căldură municipiul Suceava primeşte 3,5 milioane de lei, în timp ce Clujul sau Aradul nu primesc niciun leu.

Continuarea pe Evenimentul.ro

Niciun comentariu: