joi, 30 aprilie 2015

Bucureşti - Comunicat de presă: 113 Seviciul naţional de urgentă pentru hipoacuzici



La data de 28.04.2015, Comisia pentru Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor din Camera Deputaţilor a avut pe ordinea de zi în dezbatere proiectul de lege nr. 128/2015 privind modificarea şi completarea O.U.G. 34/2008, având ca obiect organizarea şi funcţionarea sistemului naţional unic pentru apeluri de urgenţă.

Iniţiativa legislativă a vizat situaţia persoanelor hipoacuzice, care nu puteau beneficia de Serviciul 112, datorită stării de nevoi speciale în care se află.

La propunerea subsemnatului  şi a altor 8 colegi de la comisia de resort, cu avizul Guvernului României, reprezentat de domnul ministru Sorin Mihai Grindeanu, precum şi cu acordul S.T.S. Comisia pentru Tehnologia  Informaţiei şi Comunicaţiilor a avizat cu raport pozitiv proiectul de lege cu amendamentele asumate de subsemnatul şi ceilalţi 8 deputaţi prezenţi la şedinţele comisiei, în ceea ce priveşte înfiinţarea numărului de urgenţă 113 pentru hipoacuzici, număr netaxabil care funcţionează pe bază de sms.

La acest număr vor putea apela gratuit, prin sms doar persoanele hipoacuzice care sunt înregistrate anticipat în evidenţa Sistemului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă (S.N.U.A.U.). 

Prin acest act normativ subsemnatul si ceilalţi colegi din comisia de resort am rezolvat problema discriminării persoanelor  hipoacuzice, care datorită nevoilor speciale  în care se aflau nu puteau beneficia de serviciul 112.

Sorin Avram Iacoban
 
Deputat P.S.D. 

Colegiul 10, Iaşi

Secretar al Comisiei pentru Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor

Niciun comentariu: