duminică, 13 aprilie 2014

Urarea mea în Duminica Floriilor!


 
Ca în fiecare an, în ultima duminică dinaintea Paştelui, sărbătorim Duminica Floriilor. Creştinii prăznuiesc astăzi intrarea lui Iisus în Ierusalim, fiind întâmpinat de mulţime cu frunze de palmieri şi de către apostolii care şi-au pus hainele pe asimul pe care Mântuitorul s-a  aşezat. 

Acest gest a fost interpretat ca fiind mărturisirea faptului că învăţătura apostolilor va aduce la ascultare toate neamurile de pe pământ. Hainele Sfinţilor Apostoli simbolizează, astfel, noua haină pe care o îmbracă oamenii, haina Sfântului Botez.

Creştinii participă astăzi la Sfânta Liturghie, împodobind cu ramuri de salcie sfinţită icoanele, uşile şi ferestrele gospodăriilor lor şi păstrând rânduiala postului. 
 
Aceste ramuri sfinţite se păstrează peste an, fiind folosite cu credinţă la tămăduirea diferitelor boli. Ele semnifică, de asemenea, şi vegetaţia de primăvară, ca semn al belşugului.

Duminica Floriilor este şi prilej de a-i sărbători pe cei care poartă nume de flori, cum ar fi Florin, Viorel, Viorica, Brânduşa, Lăcrămioara ori Margareta.

Le urez tuturor un călduros LA MULŢI ANI în această zi sfântă de sărăbătoare!

Cu preţuire,

Deputat PSD

Sorin Avram IACOBAN

Colegiul 10 Iaşi

Niciun comentariu: