vineri, 7 iunie 2013

Viitorul drapel oficial, arborat la Iasi de cateva luni



Deputatul Sorin Iacoban a arborat la Cabinetul Parlamentar drapelul cu stema Romaniei inca de acum jumatate de an.

Deputatul de Tatarasi, Sorin Iacoban, a anticipat inca de acum jumatate de an schimbarea drapelului oficial, viitorul drapel al Romaniei fiind deja arborat de cateva luni la sediul Cabinetului parlamentar al deputatului iesean. Parlamentarii ieseni au fost cei care au impus in proiectul de modificare a Constitutiei un amendament, prin care se specifica faptul ca drapelul va contine inclusiv stema Romaniei, dupa legiferarea noii Constitutii.

 Stema Romaniei se va suprapune peste culoarea galbena a tricolorului, aplicarea stemei urmand sa rezolve o chestiune aflata inclusiv in atentia Organizatiei Natiunilor Unite. Membru din postura de consilier local in delegatia municipalitatii iesene, care pus in practica demersurile de infratire a Iasului cu orasul Cernauti, aflat acum in Ucraina, Sorin Iacoban sustine ca apropierea romanilor de provincia Basarabia, aflata acum in Republica Moldova, se poate face prin indreptarea unor chestiuni care tin de istoria recenta a Romaniei.

 "La cabinetul meu este deja arborat drapelul cu stema Romaniei. Inca de la manifestarile ocazionate de Ziua Unirii, am dat comanda de 200 de steaguri, pe care am cerut sa fie aplicata si stema Romaniei, pe fondul galben al drapelului. Aceasta idee am primit-o de la un iesean care ne-a readus aminte tuturor ca drapelul nostru avea si stema, inclusiv in perioada comunista, ea fiind schimbata de cateva ori in decursul istoriei, de la Tudor Vladimirescu pana in 1989. 

Cand dupa revolutie s-a scos stema de pe drapel, a mai aparut si o problema discutata inclusiv la ONU, unde statul Ciad ne-a reclamat ca le-am fi «furat» drapelul. Este timpul sa punem stema acolo unde merita sa fie, pe drapel, pentru ca ea reprezinta un simbol al unitatii romanilor, pe stema fiind reprezentate provinciile istorice al romanilor", a declarat deputatul Sorin Iacoban. 

Continuarea pe bzi.ro

Niciun comentariu: