duminică, 8 iulie 2012

Dupa sedinta de CL, Municipalitatea a semnat cotractul cu Dalkia


S-a rezolvat problema apei calde si a caldurii la Iasi, pentru urmatorii 20 de ani. Municipiul Iasi si Dalkia Romania au semnat vineri, 6 iulie contractul de delegare a gestiunii serviciului public de alimentare cu energie termica . Pe baza acestui contract, viitorul operator, Dalkia Termo Iasi S.A va exploata sistemul centralizat de termoficare in urmatorii 20 de ani.

Semnarea contractului de concesiune a serviciului de termoficare catre compania franceza s-a facut intr-un caru oficial. La eveniment au fost prezenti atat repezentanti ai firmei franceze, cat si presedintele ANRSC, ministrul Sanatatii, dar si prefectul Iasului. Reprezentantii Dalkia ii asigura pe locuitorii orasului ca pretul va fi unul suportabil si ca, in caz de neplata a datoriilor, de la caz la caz, se poate discuta esalonarea debitelor.

Dalkia este o societate prezenta in 40 de tari unde ofera servicii energetice. Cifra de afaceri anuala estimata in cazul noului operator de termoficare, Dalkia Termo Iasi este de 130 de milioane de lei.

Sursa: 7est.ro

Niciun comentariu: