miercuri, 25 iulie 2012

Declaratie data in BZI: proiecte ale Iasului - parcarea de la Teatrul National


Consilierii PSD spun ca vor cauta solutii pentru realizarea parcarii subterane din fata Teatrului National "Vasile Alecsandri".

Discutia privind parcarea din fata eatrului National "Vasile Alecsandri" reincepe odata cu schimbarea balantei decizionale din plenul Consiliului Local. Fostul plen, caruia i-a fost propusa realizarea unor investitii care sa cuprinda atat reabilitarea, modernizarea parcului de la Teatru cat si realizarea unei parcari subterane de 300 de locuri, a refuzat propunerea, fiind aprobata doar realizarea unui studiu de fezabilitate (SF) cu privire la investitii, fiind exclusa insa parcarea.

 "Deocamdata prin CL va trece ultima forma a proiectului cu parcul, cea fara parcare, doar cu modernizarea si reabilitarea zonei. Proiectul acesta este eligibil pe fonduri europene si vom vedea daca putem include realizarea parcarii pe o astfel de finantare. Proiectul initial cuprindea si parcarea dar acela a fost modificat din cauza refuzului venit din partea consilierilor PDL. Noi vom sustine in continuare realizarea acestei parcari de 300 de locuri, care ar rezolva o parte din problema locurilor de parcare din centru, pentru ca nu ne schimbam optica de la o luna la alta", a precizat Sorin Iacoban, consilier PSD. Potrivit acestuia, pentru parcare vor fi avute in vedere fie un parteneriat public privat, fie o finantare din fonduri europene.

Sursa: BZI

Niciun comentariu: