marți, 16 februarie 2016

COMUNICAT DE PRESĂ: Jos “labele” de pe Antena 3!



            Faptul că România a devenit un veritabil stat “poliţienesc” nu mai este un secret pentru nimeni. La ordinea zilei sunt acţiunile de izolare ale adversarilor politici sau de aducere la tăcere a tuturor celor care îndrăznesc să aibă un alt punct de vedere.

            Libertatea de exprimare nu mai valorează nimic într-o Românie în care, conform autorităţilor, cetăţenii aparţinători sunt “cetăţeni de doi lei”.

            Ceea ce se întâmplă cu mişcările de forţă împotriva posturilor “Intact Media Group” pare a fi desprins dintr-un film cu gangsteri. Descinderile în forţă ale autospecialelor A.N.A.F. inscripţionate ţipător cu mesaje revendicative de genul: “A.N.A.F.- EXECUTARI SILITE “ completează un tablou trist care confirmă deja ceea ce noi bănuiam demult. Sistemul nu mai tolerează diversitatea  opiniilor!!!

            Evident, am întreba A.N.A.F.-ul dacă au fost puse în aplicare măsurile de confiscare extinsă faţă de autorii marilor cazuri de corupţie, clienţi politici ai fostului P.D.L. Am întreba A.N.A.F.-ul dacă s-a recuperat ceva de la cei care au devalizat băncile, dar care au cotizat corespunzător la puşculiţa portocalie. Şi, nu în ultimul rând, am întreba A.N.A.F.-ul dacă art. 30 din Constituţia României mai are aplicabilitate în această ţară.

            Art. 30 din Constituţia României vorbeşte despre libertatea de exprimare ca fiind un drept fundamental al oricărui sau în profitul oricărui cetăţean. Doctrina constitutională românească încadrează acest drept în categoria inviolabilităţilor. Ce poate însemna inviolabilitate pentru nişte funcţionari ai statului care nu înţeleg faptul că dreptul la libera exprimare  face parte din categoria interesului public superior!

             Înţelegem că politica gândită de Ministerul Finanţelor se axează pe tratarea cetătenilor României ca cetăţeni de mâna a doua. Inţelegem, de asemenea, că filosofia de tip Bruxelles vede în românul de rând doar un locatar al acestui Continent şi nu un cetăţean European.

            Dacă aşa stau lucrurile în ţara aceasta, iată că a venit timpul ca şi noi românii, iubitori ai libertăţii de exprimare şi ai democraţiei autentice, să facem revendicări către înaltele personalităţi tehnocrate din Guvernul României.

            Raportat la realităţile cauzei, cerem demisia de urgenţă a ministrului Finanţelor Publice, doamna Anca Dragu, pentru subminarea dreptului la liberă exprimare şi pentru ofensa adusă cetăţenilor acestei ţări care nu sunt de acord cu eticheta de “cetăţeni de doi bani”.

Jos “labele” de pe Antena 3 !!!

Deputat PSD
Sorin Avram Iacoban
Colegiul 10, Iaşi

Niciun comentariu: