joi, 29 octombrie 2015

Bucureşti - Parlament - Declaraţia politică: "Gorghiu și Blaga vs “Leana și Costel”


           Dragi colegi, modelul promovat de opoziția autointitulată de dreapta, provoacă o irupție de zâmbete. Susținerile publice ale copreședinților Blaga și Gorghiu sunt atât de hazlii încât le considerăm ca făcând parte dintr-un un scenariu mult mai bun decât cel mai cunoscut serial de comedie “Leana și  Costel”.

Realizările PNL-ului din ultimele sesiuni parlamentare, au fost moțiunile simple și moțiunile de cenzură  încununate, evident, cu un eșec răsunător. Desigur, am uitat să amintesc și de semnăturile de pe statele de plată, care au constituit de fapt singura activitate politică liberală de succes.

Colegii liberali au trâmbițat, mai ales intre turul întâi si turul al doilea al alegerilor prezidențiale, ca sunt adevaratii sustinatori ai dreptului la vot al românilor din Diaspora, dar au renuntat la inițierea proiectului de lege privind votul prin corespondență considerând, mai nou, că incompetenţa profesională nu îi poate ajuta în sensul elaborării acestui act normativ.

Meschinăria colegilor noștri s-a amplificat în momentul în care au decis că pot câștiga capital electoral politizând un deces devenit subiect public, tocmai pentru că s-a ivit momentul politic ideal pentru a verifica soliditatea coaliției de guvernare. Moartea unui polițist aflat în misiune a reprezentat pentru urmașii Băsescienilor, nu Brătienilor, momentul ideal de declanșare a unei isterii hiperbolizate, în care personajele politice, cocoțate pe soclul de acuzator public, (asemeni celor două personaje  Leana și Costel, cocoțați pe mesele  birtului din sat), cereau domnului Gabriel Oprea ceea ce cer Primului Ministru Victor Ponta, fără succes, de un an de zile,și  anume, Demisia.

Demisia, dragi colegi,  pare a fi singurul scâncet care vine și de la Palatul Cotroceni, unde, în rest, e numai tăcere! Ciudat mod al liberalilor de a reprezenta interesele celor care nu au putut vota la alegerile prezidențiale. S-au tranformat din așa-ziși gardieni ai drepturilor fundamentale, în oportuniști cu un grad ridicat de meschinărie. Nu m-ar mira ca după acest eveniment tragic să comande un sondaj de opinie pentru a vedea dacă au mai cresut în ochii electoratului sau nu.

Evident că aceast gen de politicianism ieftin se regăsește și la nivelul organizațiilor locale liberale. Si cum playboy-ul zăpezilor Cristian Adomniței nu mai beneficiază de troienile necesare pentru a realiza un pictorial de succes, locul lui a fost luat ca reprezentant al ridicolului public, de domnul deputat Costel Alexe, cel care a “mușcat” mortal 350 de mii de euro pentru scopul declarat de a salva niște vipere, presupunem că cele politice din opoziție. Aşa cum domnul Alexe și-a lipit ventuzele de banii publici, la fel, liberalul  Bodea și-a lipit ventuzele de Aeroportul din Iași folosind prilejul inaugurării unei noi piste  pentru a-și anunța viitoarea candidatură la Primăria Iașului, demonstrând totodată faptul că, Aeroportul nu a fost pus niciodată pe lista de priorități a domniei sale și a PNL-ului, ci doar pozele realizate cu ocazia inaugurării, poze care probabil vor constitui afișul electoral cu care se va prezenta la alegeri. 

Însă locul întâi la categoria personaj ridicol liberal nu il poate obține decât domnul deputat Anton Doboș, care a declarat recent că domnia sa, prin forţe proprii, a mutat Vama de la Iasi din zona Gării Nicolina la Centrul Tehnologic Tehnopolis. Poate aţi reusit să mutaţi acest edificiu cu puterea gândului pentru că, de fapt, nu aţi făcut nimic concret. Nici măcar nu v-a preocupat, cu seriozitate, subiectul. În 5 noiembrie 2013  aţi inițiat o declaratie politică prin care aţi anuntat opinia publica ieșeană că Vama s-a mutat. 

Domnule deputat Pinochio, aţi mințit cetăţenii şi în 5 noiembrie 2013 când nu s-a întamplat nimic pentru că nu aţi făcut nimic, dar si în octombrie 2015 când într-adevar, s-a realizat mutarea Vămii, dar nu ca urmare a puterilor dumneavoastră supranaturale ci ca urmare a demersurilor serioase făcute de Primaria Municipiului Iași, conducerea Tehnopolis, A.N.A.F și subsemnatul la Guvernul României.  Vă place să vă împăunați cu realizările altora când de fapt nu ați realizat absolut nimic pentru ieșeni.

 Dragi colegi, aceasta este politica liberală din România, în realitate un scenariu ridicol care s-ar putea bate fără concurenţa la “Zmeura de Aur” sau la alte asemenea “distincții” care întruchipează exact neputința, minciuna și politicianismul. Și, în încheiere, un îndemn colegilor de dreapta: “Domnilor colegi din opoziție, aveți decența și la scrutinul de anul viitor faceți “prima la dreapta”, în sensul giratoriu al politicii românești, urmărind să vă încadrați pe “ ieșirea de urgenta ” din viața  politică  românească”.

Vă mulțumesc pentru atenție!

Deputat PSD

 Iacoban Sorin

Colegiul 10, Iaşi

Niciun comentariu: