vineri, 6 decembrie 2013

Iasi: Simpozionul National "Descentralizarea intre eficienta administrativa si mitologie"



Am participat la simpozionul intitulat "Descentralizarea intre eficienta administrativa si mitologie".

Manifestarea a fost organizata de Facultatea  de Stiinte Politice si Administrative din cadrul  Universitatii Petre Andrei. Lumea academica nu ramane indiferenta la  marile proiecte legislative ale Romaniei.

Facultatea de Stiinte Politice si Administrative  a Universitatii Petre Andrei a initiat un  simpozion cu referire la descentralizare. Doi deputati si-au expus parerile in acest sens.

Temele dezbatute vizeaza regionalizarea Romaniei, cu prezentarea unor argumente  institutionale, logistice, economice si sociale  pentru sustinerea initiativei.Temele dezbatute vizeaza regionalizarea  Romaniei, cu prezentarea unor argumente  institutionale, logistice, economice si sociale  pentru sustinerea initiativei.
Alt subiect  adus in discutie a fost  si  descentralizarea administratiei publice.

"Un alt obiectiv al descentralizarii ar fi sa  apropiem cat mai mult administratia publica de  cetateni si sa le usuram acestora accesul la  institutiile cu care intra fregvent in contact.  Oamenii nu vor mai trebui sa se deplaseze  la resedintele din judet sau chiar la Bucuresti  pentru diverse aprobari ci vor gasi rezolvarea  pe plan local", a declarat Sorin Iacoban, deputat.
 

Niciun comentariu: