luni, 9 decembrie 2013

Bucuresti - Intalnire cu domnul Bruno Le Roux, liderul Grupului Parlamentar al Socialistilor Francezi

Astazi a avut loc intalnirea Grupului Parlamentar al PSD cu liderul Grupului Parlamentar al socialistilor francezi, domnul Bruno Le Roux.




Din agenda dezbaterilor au facut parte urmatoarele subiecte:

- Aderarea Romaniei la Spatiul Schengen - Romania continuand sa conteze pe sprijinul Frantei pentru aderare in doua etape, prima dintre ele fiind discutata pentru luna martie a anului 2014.

- Pastrarea si promovarea traditiei francofoniei in tara noastra din prisma apropierii dintre cele doua state si pe care Romania a manifestat-o mereu in raport cu valorile franceze.

- Incluziunea sociala a romilor, in conditiile in care Strategia nationala pentru incluziunea lor pentru perioada 2012 - 2020 prevede masuri in acest scop, masuri care sunt revizuite in conformitate cu sugestiile facute de Comisia Europeana. In aceste conditii discutiile s-au axat pe necesitatea pastrarii unui dialog deschis cu autoritatile franceze si a unei atitudini echilibrate si de colaborare la nivel institutional.

- Alegerile pentru Parlamentul European din anul 2014 care necesita un cadru de discutii si negocieri intre state si intre partidele politice care sunt cele care vor propune candidati pentru functia de presedinte al Comisiei Europene.

- Libera circulatie a lucratorilor, discutie purtata in virtutea faptului ca de la 1 ianuarie 2014 toate barierele pentru lucratorii romani in UE vor fi ridicate, inclusiv pentru cei care vor dori sa-si practice meseriile in Franta.

Niciun comentariu: