miercuri, 18 iunie 2014

Bucuresti - Declaratia politica: Festivalul International al Educatiei (FIE)


                                              Festivalul International al Educatiei


In aceasta perioada la Iasi, intre 19 si 29 iunie va avea loc o manifestare de nivel European, si anume FESTIVALUL INTERNATIONAL AL EDUCATIEI – F.I.E. – IASI, manifestare aflata la a doua editie.

Evenimentul a fost lansat la Bruxelles de catre primarul municipiului Iasi – Gheorghe Nichita si de catre purtatorul de cuvant al F.I.E. 2014, actorul Adrian Paduraru.

Pe tot parcursul acestui important reper pentru educatia romaneasca, iesenii si toti romanii din Chisinau si Cernauti sunt asteptati la 6 sectiuni principale de teatru, muzica, carte, conferinte, precum si la o serie de evenimente unice de amploare : ziua adolescentului, serile F.I.E., Gala Operelor Nationale la care va participa Filarmonica din Cracovia.

Anul trecut, la prima editie s-au produs 303 de evenimente cu o auditie directa de peste 100.267 participanti directi. La acea editie Lordul Trimble - laureat al Premiului Nobel pentru pace spunea: » Ma bucur ca am putut sa fac un mic rol in acest festival – este o idee foarte buna pe care o voi duce cu mine acasa. » Va invit, dragi colegi, sa fim impreuna parte din acest festival grandios pentru ca Iasul merita pe deplin sa devina capitala Culturala Europeana.

                                                                Va multumesc! 

                                                           Sorin Avram IACOBAN 

                                                       Deputat PSD - Colegiul 10 Iasi


INREGISTRAREA VIDEO A DECLARATIEI:

  


Niciun comentariu: