marți, 25 martie 2014

Bucureşti - Declaraţie politică: "Scheunatul politic al deputatului liberal, Costel Alexe, provoacă hohote de râs"



Distinse domnule Preşedinte
Onorat prezidiu 
Stimate doamne şi stimaţi domni deputaţi!     

Cu îngăduinţa dumneavoastră, astăzi voi prezenta declaraţia politică intitulată:


Scheunatul politic al deputatului liberal, Costel Alexe, provoacă hohote de râs


Dragi colegi, vizibil supărat de faptul că nu mai este băgat în seamă de nimeni, Cristian Adomniţei îşi aruncă în lupta politică ultimul argument : deputatul Costel Alexe. Evident, acesta ar fi trebuit să tune şi să fulgere pentru apărarea blazonului şefului său liberal însă căţeluşul de serviciu al preşedintelui C.J. Iaşi nu a reuşit să scoată decât un biet scheunat în care s-a strâns toată frustrarea liberală, lipsit total de virilitate politică, care nu a trezit altceva decât multe hohote de râs pentru unii sau compasiune pentru alţii.

 Este greu pentru domnul Alexe să se adapteze la viaţa politică românească. Promovat prematur din calitatea de jucător de fotbal în parcarea din spatele blocului în deputat de Iaşi, domnul Costel Alexe confundă Tribuna Parlamentului Romaniei cu celebrele « butoane » din fotbal, propunându-şi încă din prima zi de mandat să dezvolte unele afaceri. 

Cunoscut în mediul politic ieşean ca fiind un “negociator” pentru ştergerea datoriilor la întreţinere înregistrate de apropiaţii săi şi de clienţii politici liberali, domnul deputat Alexe şi-a adus aminte de Aeroportul Iaşi, tocmai după ce stăpânul său l-a trimis să adune de prin curţile oamenilor niscaiva flori, atâtea câte să alcătuiască buchetul preşedinţial pentru care, aflat la Iaşi, preşedintele Băsescu nu a avut ochi.

 Ne închipuim însă că, fiind prezent la aeroport, căţeluşul liberal cu fracturi de logică în gândire şi-a adus aminte că la Iaşi avem asa ceva. Spun că şi-a adus aminte deoarece în cele peste 14 luni de mandat, de la Tribuna Parlamentului nu a dezbătut subiectul Aeroportului Iaşi nici în întrebări, nici în interpelări, nici măcar în declaraţii politice aşa cum nu a dezbătut nici problema autostrăzii Ungheni – Iaşi – Tg. Mureş, nici problema Şoselei de centură a Iaşului, nici problema Bazinului Olimpic Iaşi, nici problema Spitalului Regional Iaşi fiind probabil preocupat de lucrările de modernizare de la sediile deconcentratelor conduse de liberali, sedii ale căror pereţi nu suportau decât culoarea galbenă. De fapt cam multe proiecte ale Iaşului pentru doar o singură întrebare în peste 14 luni de mandat. 

Elucubraţiile tânărului ca apariţie meteorică în politica românească, sfidează bunul simţ pe care presupun că nu prea îi este cunoscut, atunci când afirmă că P.S.D. nu are nici un merit în modernizarea Aeroportului Iaşi. Tocmai acum când Guvernul  Ponta a deblocat în luna decembrie suma de 8 milioane de lei din Fondul de Rezervă pentru modernizarea pistei şi aerogării de la Aeroportul Iaşi. 

Acelaşi domnişor de onoare ne povesteşte că schimbarea numelui aeroportului ar fi o insultă la adresa ieşenilor şi o nouă măsură de sabotare a proiectelor Iaşului. Nu ştim despre ce proiecte ale Iaşului face vorbire domnul Alexe, pentru că aşa cum am văzut, ca activitate parlamentară, dumnealui nu s-a preocupat de proiectele Iaşului, probabil având o scuză pertinentă, nu a aflat încă de ele. 

Însă să declari că P.S.D. Iaşi şi Primarul Gheorghe Nichita formează o echipă de demolatori în timp ce preşedintele Consiliului Judeţean pentru care domnul Alexe escalada zilele trecute garduri cu scopul formării buchetului preşedinţial, s-a preocupat mai mult de studii de consultanţă decât de lucrarea în sine la aeroport aruncând miliarde de lei pe geam, probabil clienţilor politici, considerăm că acestea nu pot fi decât manifestările unei crize de infantilism cu efect ireversibil. 

Pentru “domnişoara de onoare”, Costel Alexe, care a prezentat buchetul preşedinţial pentru a celebra aşa cum se cuvine noua legătură firească între ultimul autocrat din Europa şi cel mai frustrat preşedinte de Consiliu Judeţean din ţară, acest scheunat politic este o dovadă a faptului că domnia sa trebuie să se întoarcă acolo de unde l-au propulsat prematur motoarele turbo ale politicii liberale, adică în parcarea din spatele blocului unde să-şi poată continua liniştit activitatea pe care o avea înainte de a debuta în politică. 

Dragi colegi, Guvernul Ponta şi P.S.D. a susţinut întotdeauna necesitatea modernizării aeroportului de la Iaşi, mai cu seamă că Iaşul ocupă o poziţie strategică foarte importantă fiind cea mai mare localitate de la graniţa de est a Uniunii Europene şi a N.A.T.O. Schimbarea denumirii din Aeroportul Internaţional Iaşi în Aeroportul Internaţional Moldova - Iaşi, nu face altceva decât să crească prestigiul acestui aeroport şi să deschidă mai multe linii de finanţare pentru acest obiectiv deoarece, aşa cum se cunoaşte, este mult mai uşor de finanţat un obiectiv strategic regional decât un obiectiv local. 

Tocmai din această cauză încercările Guvernului Ponta şi încercările P.S.D.-ului Iaşi de a înlesni atragerea de fonduri europene pentru finalizarea acestui obiectiv regional au fost confundate de foştii noştri colegi de alianţă cu pierderea principalei lor teme de campanie, ceea ce demonstrează că pe unii liberali frustraţi, nu îi interesează marile proiecte regionale din zona Moldovei ci îi interesează doar la talk-show-urile,  acum că suntem în apropierea a două campanii electorale.

Domnule Adomniţei, vă fac prin aceasta un ultim îndemn, ţineţi-vă în lesă căţeluşii pentru că scheunăturile lor publice provoacă, nimic altceva decât dezgust. 

Deputat PSD 

Sorin Avram Iacoban

Colegiul 10 Iaşi
 



Niciun comentariu: