miercuri, 12 decembrie 2012

Proiectele Iasului: Modernizarea si reabilitarea Parcului Public al Teatrului National Vasile Alecsandri Iasi

 
Municipalitatea a depus saptamana aceasta solicitarea de emitere a acordului de mediu pentru proiectul "Modernizarea si reabilitarea Parcului Public al Teatrului National Vasile Alecsandri Iasi". Prin solicitarea avizelor de mediu, primaria face primii pasi pentru dezgroparea proiectului modernizarii zonei din fata Teatrului National, fiind vizata si infiintarea unei parcari subterane.
 
 Potrivit studiului de fezabilitate, o investitie de 10 milioane de euro ar urma sa schimbe total spatiul din jurul Teatrului, prin transformarea in zona pietonala a strazii Cuza Voda, si reabilitarea completa a parcului. "Prin Consiliul Local a trecut ultima forma a proiectului cu parcul, cea fara parcare, doar cu modernizarea si reabilitarea zonei.
 
Proiectul acesta este eligibil pe fonduri europene si vom vedea daca se va putea include realizarea parcarii pe o astfel de finantare. Planul initial cuprindea si parcarea, dar a fost modificat din cauza refuzului venit din partea consilierilor PDL.
 
 Municipalitatea va sustine in continuare realizarea acestei parcari de 300 de locuri, care ar rezolva o parte din problema locurilor de parcare din centru, pentru ca nu se schimba optica de la o luna la alta", a precizat recent Sorin Iacoban fost consilier PSD, ales duminica deputat de Tatarasi.
 
Sursa: bzi.ro