luni, 24 noiembrie 2014

Turneul Regilor. Editia a 8-a


Marele maestru chinez Lu Shanglei a câștigat turneul de blitz organizat la Hotelul Grand Continental din București, turneu care prefațează meciul de șah dintre echipele României și Chinei. Campion mondial de juniori, titlu obținut în octombrie, la Pune, în India, Lu Shanglei, în vârstă de 19 ani, a acumulat 6,5 puncte din 9 partide. 


Pe următoarele locuri, cu 6 puncte, s-au clasat Wang Yue și Constantin Lupulescu. Turneul a fost urmărit și de Excelența Sa, Huo Yuzhen, ambasadoarea Republicii Populare Chineze în România. 


La turneul de blitz, la care jucătorii au avut la dispoziție, pentru fiecare partidă, 3 minute plus 2 secunde pentru fiecare mutare efectuată, au participat 10 jucători, cei 4 componenți ai echipei Chinei ( Lu Shanglei, Wang Yue, Ni Hua și Wei Yi), cei 4 componenți ai echipei României (Constantin Lupulescu, Mircea Pârligras, Vlad Jianu și Vladislav Nevednichy) și doi juniori români cu rezultate remarcabile: Mihnea Costachi și Bogdan-Daniel Deac.



Mihnea Costachi a câștigat medalia de bronz la categoria 14 ani a Mondialelor de juniori de la Durban, din Africa de Sud, iar Bogdan-Daniel Deac a devenit, în această lună, cel mai tânăr maestru internaţional din lume.


Meciul reprezintă o formulă inedită a Turneului Regilor, ajuns la cea de a 8-a ediție și este organizat de Federația Română de Șah în colaborare cu Asociaţia Club Şah „Elisabeta Polihroniade” şi Romgaz SA.  


Niciun comentariu: